Barça-talent Oriol Busquets op weg naar Twente: 'Zijn komst verbaast me'

Reacties

Gonzalo García gaat ervan uit dat hij Oriol Busquets begin volgende week kan begroeten op het trainingsveld. Volgens de trainer van FC Twente moeten er nog wat formaliteiten worden afgehandeld en daarna wordt de twintigjarige middenvelder voor de rest van dit seizoen gehuurd van Barcelona.

Barça-talent Oriol Busquets op weg naar Twente: 'Zijn komst verbaast me'

Busquets stond al lang op het verlanglijstje van García, die de speler in mei al aan het werk zag in een wedstrijd van Barcelona B. Met hem krijgt FC Twente er volgens García een typische Barcelona-middenvelder bij. 'Busquets beheerst het circulatievoetbal, heeft een splijtende pass en neemt goede beslissingen', aldus García. 'Busquets kan op 6 en op 8 spelen, maar heeft ook de fysieke kracht om centraal in de verdediging te opereren. Zijn komst geeft ons veel extra opties.'

Busquets maakt al sinds zijn achtste deel uit van de opleiding van Barcelona. In het eerste elftal kwam hij tot dusverre tot twee basisplaatsen, in de bekerduels met Real Murcia en Cultural Leonesa. Door de aanwezigheid van vele topmiddenvelders als Frenkie de Jong, Sergio Busquets (geen familie), Roberto, Rafinha, Ivan Rakitic en Alena is er op dit moment geen plek voor hem in de A-selectie. Wel vindt Barcelona dat hij het niveau van Barcelona B is ontgroeid.

Behalve FC Twente waren ook FC Utrecht en Duitse en Italiaanse clubs in de markt om Busquets te huren. 'Van alle geïnteresseerde clubs hadden wij het minste geld te besteden dus zijn komst verbaast me wel', aldus García. 'Misschien helpt het dat ik een Spaanse trainer ben en dat we met Aitor, Espinoza, Matos, Pleguezuelo al vier Spaanse spelers hebben. Busquets komt in eerste instantie naar FC Twente om zich verder te ontwikkelen. Qua taal en samenstelling van de kleedkamer zal hij weinig aanpassingsproblemen hebben.'

Tom Boere
Tom Boere ontbrak de afgelopen dagen op de training van FC Twente, dat hem toestemming gaf om te onderhandelen met een buitenlandse club. Voor centrumspits Boere (26) lijkt er dit seizoen in Enschede weinig perspectief als basisspeler te zijn. García gaf in de eerste drie competitiewedstrijden de voorkeur aan Haris Vuckic, een eigenlijke middenvelder, die als centrumspits al drie keer doel trof. Daarnaast begint nieuweling Emil Berggreen steeds fitter te worden.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.