Barça-president Bartomeu houdt eer aan zichzelf en stapt op

Reacties

Josep Maria Bartomeu stapt op als voorzitter van Barcelona. Daarmee komt er een eind aan een lange soap, waarin de beleidsbepaler de gebeten hond was bij de club waar Ronald Koeman trainer is.

Barça-president Bartomeu houdt eer aan zichzelf en stapt op
© Pro Shots

Veel fans en leden van Barcelona zien Bartomeu als verantwoordelijke van de crisis die momenteel gaande is bij Barça. Vorig seizoen ging het van kwaad tot erger voor Bartomeu, met de afstraffing tegen Bayern München in de kwartfinale van de Champions League als dieptepunt. De Catalanen verloren met liefst 8-2.

Ook in het nieuwe seizoen bleven er relletjes ontstaan. Vooral de commotie rondom Lionel Messi haalde dagelijks het internationale nieuws. De superster zou willen vertrekken, mede door de houding van Bartomeu. Barça hield een vertrek van Messi tegen, het kwam uiteindelijk niet tot een rechtszaak omdat Messi dat zijn club niet aan wilde doen.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Een aantal socio's, leden van Barcelona, waren klaar met de optredens van Bartomeu en begonnen een petitie om het bestuur van Barça inclusief de president af te laten treden. Er werden voldoende handtekeningen verzameld om een referendum af te laten kondigen, waarin een motie van wantrouwen kon worden uitgesproken.

Zover is het dus niet gekomen. Bartomeu heeft uit eigen beweging besloten om te vertrekken bij Barça, hij was sinds 2014 president van de club. De presidentsverkiezingen bij Barcelona staan voor begin volgend jaar op het programma, maar worden na dit besluit van Bartomeu hoogstwaarschijnlijk naar voren gehaald.

De Spaanse beleidsbepaler laat de club in financiële nood achter, mede door een torenhoog salarishuis werd Barcelona keihard geraakt door de coronacrisis. De pijnlijke nederlaag van afgelopen zaterdag in eigen huis tegen Real Madrid (1-3) kan ook niet los worden gezien van deze beslissing.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.