Barça pakt uit met contracten bij bestrijding crisis: onder anderen De Jong verlengt

Reacties

Frenkie de Jong heeft zijn contract bij Barcelona met twee jaar verlengd tot medio 2026. De Nederlandse middenvelder heeft nu een ontsnappingsclausule van liefst 400 miljoen euro in zijn contract.

Barça pakt uit met contracten bij bestrijding crisis: onder anderen De Jong verlengt
© Pro Shots

Net als De Jong ondertekende ook Clément Lenglet (25) een contract tot medio 2026. Marc-André ter Stegen (28) zette zijn krabbel onder een contract tot medio 2025 terwijl de 33-jarige Gerard Piqué nu tot medio 2024 vastligt in Camp Nou. Voor Lenglet, Ter Stegen en Piqué gelden ontsnappingsclausules van respectievelijk 300 miljoen, 500 miljoen en 500 miljoen euro. 

De contractverlengingen zijn onderdeel van de creatieve aanpak van Barcelona om de financiële gevolgen van de coronacrisis op te vangen. Volgens Spaanse media zullen verschillende spelers eerst loon inleveren, waarna het salaris in de komende jaren weer oploopt. Met de langere contractduur worden spelers eigenlijk gecompenseerd voor het inleveren op korte termijn.

Barcelona maakte het nieuws bekend na de 5-1 overwinning in de Champions League tegen Ferencvaros. In die wedstrijd kreeg Piqué wel een rode kaart, maar desondanks werkte de formatie van Ronald Koeman aan het vertrouwen voor dé wedstrijd van het jaar: Real Madrid komt zaterdag (16.00 uur) op bezoek in Camp Nou.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.