Barça op weg naar herstart: 'Suárez mist nog vertrouwen'

Reacties

Bij Barcelona is er veel tevredenheid over de staat waarin de spelers zijn teruggekeerd na de coronabreak. Dat zegt Quique Setién, voor wie het nog maar de vraag is of hij bij de hervatting van de Spaanse competitie over Luis Suárez kan beschikken.

Barça op weg naar herstart: 'Suárez mist nog vertrouwen'
© Pro Shots

Setién is nu iets meer dan twee weken weer in training met Barcelona. De coach ziet dat het bij zijn selectie vooruit gaat met het ritme en de conditie. De koploper werkt toe naar het tweede weekend van juni, dan staat de eerste speelronde sinds het stilleggen van La Liga weer op het programma. Het exacte wedstrijdschema voor de resterende elf speelrondes wordt komende week aan de clubs bekendgemaakt.

In gesprek met El Mundo Deportivo geeft Setién een update over de situatie bij Barcelona: 'De trainingen zijn erg prikkelend. We zijn ontzettend blij met hoe de spelers zijn teruggekeerd en met hun enthousiasme. We hebben vooral fysiek gewerkt, maar gaan nu ook weer meer met de bal aan de slag.'

Barcelona gaat aan de leiding in Spanje en heeft een voorsprong van twee punten op Real Madrid. In aanloop naar de coronabreak was het spel niet heel overtuigend en was de afhankelijkheid van Lionel Messi opnieuw zeer groot. Het was wachten op de rentree van Suárez, die in januari onder het mes ging vanwege een slepende knieblessure.

De 33-jarige Uruguayaan zou eigenlijk in deze fase van het jaar zijn rentree kunnen maken, maar het herstel heeft vertraging opgelopen door de ongekende trainingsomstandigheden. Setién over zijn spits: 'Nee, hij is nog niet volledig hersteld. Hij traint wel met de groep en kan vrijwel iedere oefening meedoen, maar hij mist nog ritme en vertrouwen. Na de operatie is het proces eigenlijk twee maanden vertraagd. Ik weet niet wanneer hij terug is. Misschien over drie weken, misschien over twee, misschien over vier. We gaan het zien.'

De top en flop van Barcelona: van Chygrynskiy en Boateng tot Messi en Cruijff
Koeman en Barcelona: de historische knal en prachtige Cruijff-anekdotes
Bekijk hier al onze video's
Meer Barcelona
Meer over Barcelona
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.