Barça blijft na geblunder Levante in bekertoernooi en wacht zware opgave

Reacties

De Spaanse voetbalbond hoeft geen beslissing te nemen in de bekerzaak tussen Levante en Barcelona. Eerstgenoemde club wilde in protest gaan tegen de uitschakeling in de strijd om de Copa del Rey omdat Barça een niet speelgerechtigde speler had opgesteld, maar het bezwaar kwam te laat binnen. Dit bevestigde de bond vlak voor de loting van de volgende ronde.

Barça blijft na geblunder Levante in bekertoernooi en wacht zware opgave

Chumi zou volgens Levante niet speelgerechtigd zijn tijdens de eerste ontmoeting tussen de clubs in de achtste finale van het Spaanse bekertoernooi. De verdediger zou een schorsing die hij opliep bij Barcelona B achter zijn naam hebben staan. Barça won het tweeluik door in Camp Nou de eerdere 2-1 nederlaag weg te poetsen. Ousmane Dembélé (tweemaal) en Lionel Messi zorgden voor een 3-0 overwinning.

Levante maakte na de wedstrijd van afgelopen donderdag de zaak aanhankelijk bij de Spaanse voetbalbond, maar het indienen van de officiële stukken gebeurde te laat. De gestelde deadline was al verlopen, waardoor de bond de zaak niet in behandeling neemt. Hierdoor is het Barça dat vrijdag werd gekoppeld aan de nummer drie van Spanje Sevilla. Real Madrid neemt het op tegen Girona, dat in de vorige ronde Atlético Madrid uitschakelde. Getafe - Valencia en Espanyol - Real Betis zijn de andere duels.

Volgens Spaanse media is Levante wel van plan om het hogerop te zoeken bij het CAS (Court of Arbitration for Sport). De zaak zal dan snel afgewikkeld moeten worden, de tweeluiken in de kwartfinale worden op 23 en 30 januari afgewerkt.

Bekijk hier al onze video's
Meer Barcelona
Meer over Barcelona
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.