Barça met B-ploeg én Cillessen in duel voor weerzien met Liverpool

Reacties

Jasper Cillessen mag zich gaan opmaken voor een competitieduel onder de lat van Barcelona. De Oranje-international zal in het uitduel met Celta de Vigo hoogstwaarschijnlijk keepen. Eerste doelman Marc-André Ter Stegen krijgt, net als vele andere sterren, rust van trainer Ernesto Valverde.

Barça met B-ploeg én Cillessen in duel voor weerzien met Liverpool
Celta de Vigo
Celta de Vigo
2 - 0
Barcelona
Barcelona

Barcelona won woensdag het heenduel met Liverpool in de halve finale van de Champions League met 3-0. Dinsdag staat de return in Engeland op het menu en Valverde wil geen enkel risico nemen. Terwijl Liverpool nog in een felle titelstrijd met Manchester City is verwikkeld, houdt de Barcelona-trainer liefst acht van de elf basisspelers van woensdag uit zijn selectie (zie tweet onderaan).

Behalve Ter Stegen maken ook Sergi Roberto, Gérard Pique, Jordi Alba, Sergio Busquets, Iván Rakitic, Luis Suárez en superster Lionel Messi geen deel van de selectie uit. Clement Lenglet, Arturo Vidal en Philippe Coutinho behoren wel tot het keurkorps van Barcelona, dat al zeker is van de Spaanse titel.

Voor Cillessen is het duel van zaterdagavond een uitkomst. Zo kan hij weer in het ritme komen. Mits er geen gekke dingen gebeuren, zal hij immers aan het einde van de maand ook keepen in de bekerfinale tegen Valencia. In dat toernooi krijgt de Nederlander immers wel de voorkeur.

Het is goed mogelijk dat die bekerfinale het laatste duel van Cillessen in het shirt van Barcelona wordt. De doelman heeft immers laten weten te willen verkassen om elders wel aan genoeg speeltijd te komen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Barcelona
Meer over Barcelona
Meer J. Cillessen
Meer over J. Cillessen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.