Barça loopt ondanks primeur zestienjarige Fati weer schade op

Reacties

Barcelona heeft zaterdag voor de tweede keer in drie competitiewedstrijden puntenverlies geleden. De ploeg van trainer Ernesto Valverde, waar Frenkie de Jong in de basis begon, kwam tegen Osasuna niet verder dan een gelijkspel.

Barça loopt ondanks primeur zestienjarige Fati weer schade op
Osasuna
Osasuna
2 - 2
Barcelona
Barcelona

Barcelona hoopte de 5-2 zege op Real Betis van vorige week een goed vervolg te geven, maar Osasuna werkte daar niet aan mee. Bij de seizoenstart verloor Barcelona nog met 1-0 van Athletic de Bilbao. De bezoekers kwamen al na zeven minuten op achterstand in Pamplona. Brandon Llamas gaf de bal vanaf de rechterflank voor. Spits Chimy Ávila kon niet bij de voorzet, maar Roberto Torres stond bij de tweede paal om hard raak te schieten.

Osasuna bleef het Barça daarna moeilijk maken. De gasten hadden verreweg het meeste balbezit, zoals verwacht mag worden, maar grote kansen leverde dat niet op. Het hielp Barcelona zeker niet mee dat Lionel Messi, Luis Suárez en Ousmane Dembélé geblesseerd moesten toekijken. Daardoor was Antoine Griezmann in de punt de enige topaanvaller waarover Valverde de beschikking had.

Waar Jordi Alba vlak voor rust nog hoopte op een strafschop, maar nul op het rekest kreeg van de scheidsrechter, kwam Barcelona vroeg in de tweede helft alsnog op gelijke hoogte. De doelpuntenmaker was een bijzondere en hij brak een record. De pas zestienjarige Ansu Fati, in de rust ingevallen voor Nélson Semedo, werd gevonden door Carles Pérez en liet zien dat je niet lang hoeft te zijn om goed te kunnen koppen. Met zijn 1 meter 72 was hij de defensie van Osasuna te slim af: 1-1. Fati werd met zijn goal de eerste zestienjarige doelpuntenmaker van Barcelona en automatisch dus ook de jongste uit de clubgeschiedenis. Tegen Betis debuteerde de aanvaller.

Het doelpunt was precies waar Barça behoefte aan had, want na de gelijkmaker werden de bezoekers sterker en kregen ze ook kansen op meer. Valverde haalde vervolgens Rafinha naar de kant voor Arthur en zag de Braziliaanse middenvelder voor de voorsprong zorgen. Arthur had de ruimte na een pass van Pérez, kapte naar zijn rechtervoet en krulde de bal in het doel: 1-2. Daarmee had Barça orde op zaken gesteld, maar was de buit nog niet binnen.

Dat bleek richting de slotfase wel, toen Osasuna weer eens van zich af beet en via Juan Villar een kans kreeg. Marc-André ter Stegen moest redding brengen. De Duitse doelman was kort daarna kansloos toen de bal op de stip ging voor de thuisploeg. Gerard Piqué maakte in een duel hands en hoewel de scheidsrechter daar aanvankelijk niet voor floot, werd het op aandringen van zijn assistent alsnog een strafschop. Torres schoot raak voor zijn tweede goal van de avond. Valverde haalde De Jong, die een gele kaart op zak had, vervolgens naar de kant voor Arturo Vidal. Goals vielen er niet meer. Pérez kreeg nog wel een enorme kans, maar verprutste die.

Zo heeft Barcelona na drie wedstrijden in La Liga pas vier punten verzameld. Atlético Madrid kan de voorsprong zondag bij winst op Eibar vergroten tot vijf punten. Osasuna heeft tot nu toe zelfs meer punten dan Barça, namelijk vijf.

LaLiga

Stand LaLiga 2019/2020

Spanje

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Real Madrid
38
26
9
3
70-25
+45
87
2
Barcelona
38
25
7
6
86-38
+48
82
3
Atlético Madrid
38
18
16
4
51-27
+24
70
4
Sevilla
38
19
13
6
54-34
+20
70
5
Villarreal
38
18
6
14
63-49
+14
60
6
Real Sociedad
38
16
8
14
56-48
+8
56
7
Granada
38
16
8
14
52-45
+7
56
8
Getafe
38
14
12
12
43-37
+6
54
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Barcelona
Meer over Barcelona
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.