Barça krijgt wrange boodschap van Al-Sadd: 'Wij willen Xavi behouden'

Reacties

Het leek al zo goed als zeker dat Xavi op korte termijn in Camp Nou zou neerstrijken als de opvolger van de ontslagen trainer Ronald Koeman, maar werkgever Al-Sadd is met een bijzondere boodschap gekomen op de avond dat een delegatie van Barcelona naar Qatar is gekomen.

Barça krijgt wrange boodschap van Al-Sadd: 'Wij willen Xavi behouden'
© Imago

Kort na het ontslag van Koeman sijpelde al door dat voormalig Barça-middenvelder Xavi hem op zou volgen en vervolgens kwamen er steeds meer details naar buiten. Zo zou Xavi al met de clubleiding van Al-Sadd hebben gesproken over de mogelijkheid om zijn doorlopende contract te ontbinden en zou Barça vrijgesteld zijn van enige vergoedingssom voor Xavi. Ook zou de clublegende persoonlijk al rond zijn met Barcelona.

Woensdagavond kwam Al-Sadd echter met een statement via Twitter. Directeur Turki Al-Ali komt met een duidelijke boodschap voor de clubleiding van Barça. 'Wij verwelkomen de delegatie van Barça, wij waarderen dit en respecteren het. Het standpunt van de club is duidelijk vanaf het begin: wij zijn vastbesloten om onze coach Xavi bij ons te houden en we kunnen hem niet laten vertrekken in deze fase van het seizoen.'

Het seizoen in Qatar is enkele speelrondes oud, onder Xavi won Al-Sadd de eerste acht wedstrijden. De club speelt woensdagavond het laatste competitieduel voor een lange 'winterstop', eind december gaat de competitie weer verder in Qatar.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.