Barça is topvorm alweer kwijt in derby die voor Espanyol het einde betekent

Reacties

Barcelona heeft stadgenoot Espanyol zonder ook maar een moment echt goed in de wedstrijd te zitten over het randje geduwd. De kleine zege, die woensdagavond werd behaald zonder de geblesseerde Frenkie de Jong, was voldoende om Espanyol kansloos te maken voor lijfsbehoud in La Liga.

Barça is topvorm alweer kwijt in derby die voor Espanyol het einde betekent
© Pro Shots
Barcelona
Barcelona
1 - 0
Espanyol
Espanyol

Na een matige reeks zette Barça afgelopen zondag weer een goede prestatie neer tegen Villarreal door met 1-4 te winnen. In de derby tegen Espanyol viel Barcelona echter terug in oude gewoontes, het liep vooral in de eerste helft erg stroef. Aanvallers Antoine Griezmann, Luis Suárez en Lionel Messi kregen bijzonder weinig ruimte en stelden keeper Diego López dan ook niet op de proef.

In de tweede helft volgde wat meer reuring in Camp Nou, met twee rode kaarten kort na elkaar. Ansu Fati stond koud in het veld toen hij in een poging de bal te veroveren Fernando Calero hard raakte. Na ingrijpen van de VAR werd de jongeling rechtstreeks naar de kant gestuurd. Liefst vier minuten lang kon Espanyol genieten van de overtalsituatie, daarna ging Pol Lozano veel te hard door op de enkel van Gerard Piqué en kreeg ook hij na inmenging van de VAR direct rood.

Met tien tegen tien lukte het Barça wel om de ruimtes te vinden op het veld en twee minuten na de rode kaart voor Lozano was het raak. Griezmann vond Messi met een hakbal, maar de inzet van de Argentijn werd gekraakt. Suárez stond echter op de juiste plek om alsnog binnen te prikken voor de 1-0. De spits maakte vier goals in zijn laatste vier duels voor Barça en staat inmiddels op vijftien doelpunten in La Liga.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Het was een spaarzaam hoogtepuntje in een saaie Derby van Barcelona. De derby kreeg een extra zwart randje voor Espanyol, dat door de nederlaag is gedegradeerd uit La Liga. Daarmee komt er een einde aan een tijdperk: de laatste keer dat Espanyol uitkwam op het tweede niveau van Spanje was in het seizoen 1993/94. Vorig seizoen werd Espanyol nog zevende.

De overwinning brengt Barcelona op een punt van koploper Real Madrid, dat vrijdagavond in actie komt tegen Alavés. Barça heeft nog drie duels om de achterstand op de titelconcurrent goed te maken, daarna kan de focus op het restant van de Champions League. De Catalanen spelen op 7 augustus tegen Napoli in de achtste finale.

Resterend programma Real Madrid


Vr 10 jul. 2020

Ma 13 jul. 2020

Do 16 jul. 2020

Zo 19 jul. 2020

Resterend programma Barcelona


Za 11 jul. 2020

Do 16 jul. 2020

Zo 19 jul. 2020

Bekijk hier al onze video's
Meer Barcelona
Meer over Barcelona
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.