Barça hoopt aanwinsten te kunnen inschrijven na nieuwe financiële injectie

Reacties

Barcelona lijkt een belangrijke horde te hebben genomen voor het inschrijven van de diverse aanwinsten in La Liga. De Catalanen hebben vrijdag de verkoop van 24,5 procent van de aandelen in Barça Studios officieel gemaakt.

Barça hoopt aanwinsten te kunnen inschrijven na nieuwe financiële injectie
© Pro Shots
Barcelona
Barcelona
0 - 0
Rayo Vallecano
Rayo Vallecano

Met het geld dat die deal oplevert, lijkt Barça in staat te zijn om de inschrijving van de nieuwe spelers op tijd rond te krijgen voor het eerste competitieduel van zaterdagavond met Rayo Vallecano. Er was haast bij geboden. La Liga waarschuwde donderdagavond nog dat dit nog altijd niet geregeld was. Voorzitter Joan Laporta zou zijn vakantie hebben onderbroken om de zaak af te handelen.

Nu er opnieuw honderd miljoen euro binnenkomt door opnieuw een deel van Barça Studios te verkopen aan Orpheus Media, hoopt Barça dat er genoeg financiële ruimte is de inschrijving van de nieuwe spelers rond te krijgen. Eerder verkocht de club ook al een deel van de mediatak en de tv-rechten. Gezamenlijk leverde dat enkele honderden miljoen euro's op.

Volgens Spaanse media is deze nieuwe financiële injectie, alweer de vierde van deze zomer, goed nieuws voor Xavi. De trainer kan nu waarschijnlijk beschikken over aanwinsten Andreas Christensen, Franck Kessié, Jules Koundé, Robert Lewandowski en Raphinha en Ousmane Dembélé en Sergi Roberto, die hun contract verlengden. Dat is nog niet bevestigd door La Liga.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Barça is deze week druk bezig met het creëren van meer financiële ruimte in het budget. De club is met clubiconen Sergio Busquets en Gerard Piqué in gesprek over een salarisverlaging. Frenkie de Jong wordt ook onder druk gezet om dat te doen, maar weigert in te leveren. De international wordt met een vertrek in verband gebracht, met Chelsea en Manchester United als opties.

Zo mogen er meer spelers weg. Memphis Depay staat volgens Italiaanse media in de nadrukkelijke belangstelling van Juventus, terwijl Barça inmiddels ook in gesprek zou zijn met United over een transfer van Sergiño Dest. In dat geval zou de transfervrije Héctor Bellerín mogelijk zijn vervanger zijn. Ook is Marcos Alonso (Chelsea) onderweg naar Camp Nou.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Barcelona
Meer over Barcelona
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.