Barça feliciteert Messi met zesde Gouden Schoen

Reacties

Het moet heel gek lopen wil Lionel Messi niet voor de zesde keer in zijn carrière de Gouden Schoen voor topscorer van Europa winnen. Werkgever Barcelona loopt al op de zaken vooruit: terwijl de nummer drie van het klassement nog in actie moet komen wordt Messi gefeliciteerd met de eindoverwinning.

Barça feliciteert Messi met zesde Gouden Schoen

De enige speler die nog in de buurt van Messi kon komen dit seizoen, was Kylian Mbappé van Paris Saint-Germain. De jonge aanvaller kwam vrijdagavond nog in actie en had vier goals moeten maken om net als Messi op 36 competitiegoals te eindigen. Mbappé scoorde echter maar één keer, waardoor Messi nauwelijks meer te achterhalen is.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Fabio Quagliarella, die derde staat in het topschuttersklassement, komt zondag nog in actie met Sampdoria. De veteraan moet elf keer scoren wil hij Messi alsnog van de troon stoten. Een onmogelijke opgave, zeker omdat Sampdoria ook nog eens tegen kampioen Juventus speelt.

Voor Messi wordt het dus de zesde keer dat hij de Gouden Schoen wint. In het seizoen 2009/10 won hij de prijs voor het eerst, de laatste twee seizoenen was het ook raak. Daarvoor waren Luis Suárez en Cristiano Ronaldo de Europees topscorers van het jaar. De topvijf van dit seizoen wordt gecompleteerd door Mbaye Diagne (Kasimpasa/Galatasaray) en Robert Lewandowski (Bayern München).

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Speler Doelpunten Factor Punten
1. Lionel Messi 36 2 72
2. Kylian Mbappé 33 2 66
3. Fabio Quagliarella* 26 2 52
4. Mbaye Diagne 30 1.5 45
5. Robert Lewandowski 22 2 44
Duván Zapata* 22 2 44
Sadio Mané 22 2 44
Pierre-Emerick Aubameyang 22 2 44
Mohamed Salah 22 2 44
Krzysztof Piatek* 22 2 44
Nicolas Pépé 22 2 44

*komen nog 1 wedstrijd in actie

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.