Barça en Bayern leven in koude oorlog: onderlinge spanning loopt op

Reacties

De tijd dat Bayern München en Barcelona vriendschappelijke banden onderhielden, lijkt definitief voorbij. Volgens diverse Catalaanse en Duitse media zijn 'brutale' pogingen om elkaars spelers tot transfers te verleiden redenen voor de verstoorde verstandhouding.

Barça en Bayern leven in koude oorlog: onderlinge spanning loopt op

Aanvankelijk waren de banden tussen de twee internationale voetbalgrootmachten nog erg warm. Zo werd Barça-flop Philippe Coutinho in München opgelapt door de Duitsers, in een verhuurperiode. Daar herontdekte de Braziliaan zich deels en won hij de Champions League. Frappant genoeg scoorde hij twee keer in de enorme veegpartij, waar Bayern de Catalanen op de slachtbank legde (2-8). Inmiddels is Coutinho vertrokken naar Aston Villa.

Desondanks had die sportieve vernedering in Europa's miljardenbal geen invloed op de zakelijke relatie van de clubs. Nu lijkt dat drastisch veranderd te zijn. Dat lijkt te maken te hebben met het feit dat de clubs op slinkse wijze spelers van elkaar proberen te verleiden tot een transfer.

Sergiño Dest en Pedri lijken twee talentvolle spelers in dienst bij Barça te zijn geweest die de afgelopen maanden interesse genoten van de Duitsers. Het duo zou ook gepolst zijn door de Beierse grootmacht. Volgens Sport zou dat zonder medeweten van de Spanjaarden zijn gebeurd. In het geval van Pedri, die bijtekende bij Barca tot 2026, zou zelfs geprobeerd zijn zijn contractverlenging te voorkomen.

Een zaak die niet lekker valt in Catalonië, maar ook Barcelona is niet geheel onschuldig meldt het Spaanse medium. De transfervrije Niklas Süle zou meermaals gecontacteerd zijn door Barcelona. De verdediger van Bayern liet diverse aanbiedingen voor contractverlenging in München links liggen en loopt in de zomer gratis de deur uit.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.