'Barça en Atlético begraven strijdbijl met schikking van vijftien miljoen'

Reacties

Barcelona en Atlético Madrid hebben het conflict rondom de transfer van Antoine Griezmann volgens El Mundo beëindigd. De Spaanse krant schrijft dat Barça een bedrag van 15 miljoen euro heeft betaald aan Atlético, dat er in ruil daarvoor vanaf ziet e-mails met belastende informatie over de handelwijze van de Catalanen te publiceren.

'Barça en Atlético begraven strijdbijl met schikking van vijftien miljoen'
© Pro Shots

Atlético-voorzitter Enrique Cerezo heeft een hele reeks mails in bezit, waaruit zou blijken dat Griezmann al in maart een persoonlijk akkoord had bereikt met de Catalanen. Toen gold nog de contractuele afkoopsom van 200 miljoen euro voor de Franse aanvaller, die in de zomer uiteindelijk pas de overstap maakte toen dat bedrag naar 120 miljoen was gedaald. De Madrilenen meenden daarom recht te hebben op tachtig miljoen extra.

De Spaanse voetbalbond (RFEF) onderzocht de zaak en stelde vast dat Atlético al in mei op de hoogte was van de (publieke) transferwens van Griezmann, wat suggereert dat de club hem al voor het dalen van zijn afkoopsom had kunnen verkopen. Het bleef daarom blij een zeer lage boete ter hoogte van 300 euro voor Barça, omdat de club in gebreke bleef door Atlético in het ongewisse te laten tijdens het contact met Griezmann in mei.

Atlético zette in op een veel hogere straf. Zo was er de eis dat Camp Nou voor één wedstrijd gesloten zou worden. Nu is de vrede dus getekend middels een vertouwelijke overeenkomst, waardoor Barça een publieke tuchtiging bespaard blijft. In de documenten die in het bezit zijn van Cerezo, zou uitgebreid staan beschreven hoe de club illegaal onderhandelde met Griezmann. Er zou bijvoorbeeld een commissie van veertien miljoen euro zijn betaald.

In de huidige afspraak zou zijn opgenomen dat Barcelona een optie heeft op enkele spelers van Atlético, mochten zich andere clubs melden voor een van hen. In dat geval krijgt de kampioen van Spanje de kans het bod te evenaren. Verdediger José María Giménez en middenvelder Saúl zouden onder anderen tot dat groepje horen. Het komt echter alleen van een transfer als Atlético akkoord gaat met de voorwaarden.

Bekijk hier al onze video's
Meer Barcelona
Meer over Barcelona
Meer A. Griezmann
Meer over A. Griezmann
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.