Barça bevestigt: erfgenaam van Piqué is officieel binnen

Reacties

Barcelona heeft de terugkeer van Eric García afgerond. De jonge verdediger komt over van Manchester City, zo bevestigt de Catalaanse grootmacht. De overgang van de verdediger was al maanden een publiek geheim

Barça bevestigt: erfgenaam van Piqué is officieel binnen
© Pro Shots

De twintigjarige García tekent voor vijf jaar bij Barcelona. In het contract is een afkoopsom van vierhonderd miljoen opgenomen. 'Ik ben zeer blij weer thuis te zijn', werd opgetekend uit zijn mond. 

García werd geboren in Barcelona en sloot al op zevenjarige leeftijd aan in La Masía, de opleiding van de Catalanen. Na negen jaar liet hij zijn geliefde club achter zich omdat hij weinig perspectief zag op een doorbraak in de hoofdmacht.

Pep Guardiola bood hem wél die kans. De Spanjaard overtuigde García om naar Manchester City te komen en daar veroverde de centrumverdediger nog voor zijn twintigste verjaardag een basisplaats. Door blessureleed, maar ook door de komst van Rúben Dias kwam García dit seizoen minder aan spelen toe.

Ondertussen bleef de lokroep van zijn oude liefde groot. Barcelona zag in García de erfgenaam van Gerard Piqué, die nog een contract tot 2024 heeft, maar wel op leeftijd raakt. Aangezien García bij City over een aflopend contract beschikte, kan hij transfervrij de overstap maken naar Barça.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Meer Barcelona
Meer over Barcelona
Meer Manchester City
Meer over Manchester City
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.