Bankzitter Tagliafico krijgt garantie van bondscoach

Reacties

Het was voor Nicolás Tagliafico zondag een ongewone ervaring. Voor het eerst na tien interlands was de Ajax-linksback een rol van toeschouwer toebedeeld. Volgens bondscoach Lionel Scaloni is er geen enkele reden tot zorgen.

Bankzitter Tagliafico krijgt garantie van bondscoach
© Pro Shots

Het oefenduel met Ecuador (1-6 zege) ging voorbij aan Tagliafico. De Ajacied bleef zondag in Elche negentig minuten op de bank, waar hij afgelopen woensdag tegen Duitsland wel binnen de lijnen was gekomen. De degradatie tot bankzitter is allerminst een veeg teken voor de linksback.

Tagliafico behoort tot de vaste waarden van bondscoach Scaloni, naast Lionel Messi en Sergio Agüero. 'Er zijn vijf, zes spelers die de basis vormen van mijn team', zei de keuzeheer na de eclatante zege op Ecuador. 'Die hoeven niet zoveel te spelen, omdat ze het al hebben laten zien en ons al zoveel hebben gegeven.'

Scaloni noemde die beoogde basiskrachten ook bij naam: 'Lautaro Martínez, Leandro Paredes, Rodrigo De Paul hebben veel gegeven, en dat geldt ook voor Tagliafico, Marcos Acuña en Paulo Dybala.'

Ze vormen met de zondag afwezigen Messi (schorsing) en Agüero (blessure) het geraamte dat Argentinië successen moet gaan brengen. 'Die twee zullen er over een maand zeker weer bij zijn', zei Scaloni over de twee afwezige aanvallers, die in november tegen Paraguay weer van de partij zullen zijn.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Argentinië
Meer over Argentinië
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.