Bandé heeft droom van Ajax 1 niet uit het hoofd gezet

Reacties

Op zijn verjaardag maakte Hassane Bandé zijn rentree op de Nederlandse velden: na een mislukte huurperiode in Zwitserland haalde Ajax hem terug. De 22-jarige Bandé kende sinds hij overgenomen werd van KV Mechelen veel blessureleed, maar zijn droom om het eerste elftal van Ajax te halen leeft nog steeds.

Bandé heeft droom van Ajax 1 niet uit het hoofd gezet
© Pro Shots

Bandé kwam in de zomer van 2018 over vanuit België, toen Ajax iets minder dan tien miljoen euro betaalde voor de aanvaller. In de voorbereiding op het seizoen ging echter mis voor Bandé, die zwaar geblesseerd raakte. Het eerste elftal ging beter en beter draaien, terwijl Bandé aan het revalideren was en het daarna moest doen met wedstrijden in de Keuken Kampioen Divisie. Aan het begin van dit jaar werd de aanvaller uit Burkina Faso verhuurd aan FC Thun, voor anderhalf seizoen.

Met Bandé in de gelederen degradeerde FC Thun echter van het hoogste niveau in Zwitserland en gezien de aanvaller weinig aan spelen toekwam beëindigde Ajax de verhuurperiode. Vrijdagavond maakte Bandé zijn officiële rentree in het shirt van Jong Ajax, hij speelde voor de vijfde keer mee bij de beloften.

Eind 2017 schreven we deze analyse over Hassane Bandé

'Het was fijn om weer op het veld te staan, om weer fit te zijn. Ik heb geprobeerd ervan te genieten', stelde Bandé bij FOX Sports na het verloren duel met Almere City FC (1-4). 'Het resultaat was niet heel erg goed, maar voor mij was dat nu niet heel erg belangrijk, omdat ik zolang niet heb gespeeld hier.'

Er zit een ommekeer aan te komen, want naar eigen zeggen voelt Bandé zich weer topfit. 'Dat zag je misschien ook wel toen ik in het veld kwam. Ik wil snel terug op mijn niveau komen en het team weer helpen.' Dat team lijkt voorlopig Jong Ajax te zijn, want mede door flinke concurrentie ligt een plek bij het eerste elftal niet in de lijn der verwachtingen. Ajax besloot om Bandé ook niet in te schrijven voor de groepsfase van de Champions League, de Europese spelerslijst kan tijdens de winterstop aangepast worden.

Bandé zou immers maar wat graag zijn oorspronkelijke doelstelling behalen: spelen in de hoofdmacht van Ajax. 'Ik kan niet zeggen dat ik tevreden ben met speeltijd bij het tweede elftal, maar ik ben wel blij dat ik weer kan voetballen', blijft Bandé bescheiden. 'Het doel blijft het eerste elftal.'

Bekijk hier al onze video's
Meer Ajax
Meer over Ajax
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.