Balotelli luidt comeback in: Ajax-opponent geeft riante voorsprong weg

Een 3-0 voorsprong bleek dinsdag niet aan Besiktas besteed. Met een doelpunt en assist zorgde invaller Mario Balotelli voor de wederopstanding van Adana Demirspor, dat in de zevende minuut (!) van de blessuretijd langszij kwam en de tegenstander van Ajax in de Champions League een gevoelige tik uitdeelde.

© Imago
Beşiktaş
Beşiktaş
3 - 3
Adana Demirspor

Na een uur spelen leek er geen vuiltje aan de lucht voor Besiktas, dat via Francisco Montero, Josef en Ridvan Yilmaz op een comfortabele voorsprong was gekomen (3-0). Matias Vargas zette vervolgens de inhaalrace van promovendus Adana Demirspor in, maar pas na het inbrengen van Balotelli kwam het echte vuurwerk.

De flamboyante Italiaanse spits, sinds dit seizoen actief in Turkije, zorgde tien minuten voor tijd voor de aansluitingstreffer. Met angst en beven leek Besiktas vervolgens overeind te blijven, tot Britt Assombalonga diep in blessuretijd voor een daverende verrassing zorgde. Op aangeven van Balotelli bracht de spits Adana Demirspor weer naast Besiktas, dat zo een deuk opliep in de titelstrijd (3-3).

Koploper
De regerend landskampioen blijft aan kop in de Süper Lig, maar Trabzonspor volgt op een punt en speelde een wedstrijd minder. De runner-up gaat donderdag op bezoek bij Konyaspor, dat dit seizoen nog geen competitieduel verloor. Besiktas is volgende week dinsdag de eerstvolgende tegenstander van Ajax in de Champions League.