Balotelli krijgt nu ook de stad Verona tegen zich

Reacties

De uitingen van racisme tijdens de wedstrijd Hellas Verona-Brescia van zondag krijgen een staartje. In dat duel hoorde Mario Balotelli apengeluiden in zijn richting, waar hij woedend op reageerde. Hellas Verona ontkende dat er iets gebeurd was en nu overweegt de gemeenteraad van de stad Verona zelfs om Balotelli aan te klagen voor laster.

Balotelli krijgt nu ook de stad Verona tegen zich
© Pro Shots

Vier raadsleden hebben dinsdag een motie ingediend waarmee ze de gemeenteraad oproepen om Balotelli kwaadsprekerij ten laste te leggen. Ze vinden dat de spits de stad Verona in een slecht daglicht heeft gesteld, evenals iedereen die zich achter hem schaarde na het incident.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

'Het is onacceptabel dat Verona zo wordt bejegend, ook wanneer er - zoals in dit geval - niets is voorgevallen', stellen de raadsleden Andrea Bacciga, Alberto Zelger, Paolo Rossi en Anna Grassi in hun motie. Zij geven aan dat het publiek, de spelers op de Brescia-bank en de aanwezige media allemaal niet hebben gehoord wat Balotelli gehoord zou hebben.

Die laatste bewering wordt ondersteund door burgemeester Federico Sboarina. 'Als er al uitspraken zijn gedaan tijdens de wedstrijd, dan is dat de verantwoordelijkheid van individuen en niet van de club of de stad', zegt de burgemeester. 'Zo’n etiket op een stad en een gemeenschap plakken is onaanvaardbaar.'

Sboarina heeft zelf overigens een geste gemaakt richting Balotelli, zegt hij. 'De hyena's die hem vandaag weer zullen interviewen zeiden tegen me dat ik hem iets moest geven. Ik heb hem een wedstrijdbal gestuurd die me zeer dierbaar is en die gesigneerd. Ik gaf toe aan de gevoelens van de hyena's.'

'Los daarvan staat dat we zeer serieus moeten nemen wat er zondag gebeurd is. Maar de centrale vraag is wát dan, want niemand heeft racisme waargenomen.'

Beelden van het incident:

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Intussen lijkt Hellas Verona zelf wel te beseffen dat de eerder gedane uitlatingen van voorzitter Maurizio Setti niet op hun plaats waren. De club heeft volgens La Gazzetta dello Sport besloten om Luca Castellini tot 2030 te weren tijdens wedstrijden.

Hij is leider van Forza Nuova, de ultra's van Hellas, en zei dat Balotelli 'een Italiaan is vanwege zijn paspoort, maar nooit een echte Italiaan zal zijn'. Daarnaast merkte Castellini op dat er bij zijn club laatst 'toch was geapplaudisseerd voor een zwarte speler die de club had gehaald'.

Oud-voetballer Damiano Tommasi, nu hoofd van de spelersvakbond AIC, zegt dat weinig mensen weten dat Hellas Verona ooit werd opgericht door een zwarte bisschop. 'De stad zelf is niet racistisch, maar het gedrag van de ultra's van zondag is dat wel', aldus Tommasi.

Bekijk hier al onze video's
Meer Brescia
Meer over Brescia
Meer Serie A
Meer over Serie A
Meer M. Balotelli
Meer over M. Balotelli
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.