Herboren Balotelli geschenk uit de hemel voor razendsnel stijgend Nice

Reacties

Na een keiharde 0-5 nederlaag tegen Olympique Lyon stond OGC Nice eind november nog onder de degradatiestreep in de Ligue 1, maar nog geen maand later staat de ploeg van Lucien Favre opeens zesde. Mario Balotelli is met zijn doelpunten de vormgever van de opvallende opmars.

Herboren Balotelli geschenk uit de hemel voor razendsnel stijgend Nice

Nice won na de dreun die Lyon op 26 november uitdeelde van Toulouse (1-2), FC Metz (3-1), FC Nantes (1-2) en Girondins Bordeaux (1-0) en klom in een razendsnel tempo van de achttiende naar de zesde plek in de competitie. Balotelli was in alle genoemde duels een keer trefzeker en is dus ontzettend belangrijk voor Nice. De Italiaan staat dit seizoen op tien competitiedoelpunten, nadat hij vorig seizoen ook al vijftien goals maakte voor Nice in de Ligue 1.

Favre is blij met wat Balotelli de laatste weken laat zien. 'Vorig seizoen speelde hij slechts één van de twee wedstrijden: het was toen Mario of Alassane Pléa', zei de coach in de Franse media. 'Nu spelen ze samen en dat gaat erg goed. Mario verricht heel veel arbeid. Er is nog wel wat te doen, maar hij komt van ver. Wat hij nu laat zien is erg positief.'

Mario Balotelli scoorde tegen Girondins Bordeaux in zijn vierde wedstrijd op rij.
Mario Balotelli scoorde tegen Girondins Bordeaux in zijn vierde wedstrijd op rij.

Na de zege op Toulouse klom Nice van de achttiende naar de veertiende plaats, na de zege op Metz stond het twaalfde, na de zege op Nantes achtste en sinds zondag, na de nipte zege op Bordeaux, staat de ploeg van Favre zelfs zesde. 'We moeten niet vergeten waar we vandaan komen', stelde Favre. 'We hebben ons goed hersteld en ik merk dat het vertrouwen in de ploeg is teruggekeerd. Maar er is nog een lange weg te gaan.' De laatste nederlaag die Nice leed was op 7 december, in de Europa League tegen Vitesse (1-0).

Wesley Sneijder
Nice speelt sinds kort in een 4-3-3-systeem en Favre geeft aan dat hij hier aan wil blijven vasthouden. Dat is goed nieuws voor Wesley Sneijder, die sinds de zomer bij Nice op de loonlijst staat. Eerder dit seizoen speelde Favre nog met vier middenvelders en in het 4-4-2-systeem had hij geen plek voor Sneijder. Met de nieuwe formatie liggen er mogelijk nieuwe kansen voor de middenvelder.

Sneijder deed een maand geleden voor het laatst mee in een competitiewedstrijd van Nice en staat momenteel buitenspel met een hamstringblessure. Hij kan pas in het nieuwe kalenderjaar aan een comeback gaan denken. Nice speelt woensdagavond nog een laatste duel voor de winterstop, uit bij laagvlieger Lille, maar moet het dan zien te redden zonder Balotelli: de man in vorm is namelijk geschorst. Kan de ploeg van Favre de opmars zonder de hulp van Malle Mario voortzetten?

Opeens doet OGC Nice weer mee in het linkerrijtje van de ranglijst in de Ligue 1.
Opeens doet OGC Nice weer mee in het linkerrijtje van de ranglijst in de Ligue 1.
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.