Ballon d'Or-houder Modric nu niet eens bij de beste dertig van de wereld

Reacties

De Ballon d'Or krijgt begin december sowieso een andere winnaar dan vorig jaar. Luka Modric, de titelhouder, hoort volgens de organisatie dit jaar niet eens bij de beste dertig spelers van de wereld.

Ballon d'Or-houder Modric nu niet eens bij de beste dertig van de wereld
© Pro Shots

Modric won in 2018 de Champions League met Real Madrid en bereikte met Kroatië de finale van het WK, die werd verloren van Frankrijk. De middenvelder vierde dat succes met drie individuele prijzen: de UEFA Men's Player of the Year, The Best FIFA Men's Player én de Ballon d'Or. Het afgelopen seizoen was echter een stuk minder succesvol voor Modric.

Real Madrid kwam in een diep dal terecht en liep in Spanje zowel het landskampioenschap als de Copa del Rey mis. Bovendien werd De Koninklijke in de achtste finale van de Champions League uitgeschakeld door Ajax. Het rampjaar zorgt er niet alleen voor dat Modric nu ontbreekt op de kandidatenlijst voor de Ballon d'Or, maar ook spelers als Marcelo en Sergio Ramos (normaal toch vaste klanten voor deze verkiezing) zijn dit jaar niet genomineerd. Karim Benzema is overigens wel van de partij, net als Reals zomeraankoop Eden Hazard.

Pro Shots
Pro Shots

Een andere opmerkelijke afwezige op de kandidatenlijst is de duurste speler ter wereld. Neymar had in het seizoen 2018/19 veel last van blessureleed en maakt dit jaar geen kans op de Ballon d'Or, de prijs die de Braziliaan nou net zo hoog op zijn verlanglijst heeft staan. Twee jaar geleden maakte hij juist met het oog op de Ballon d'Or voor 222 miljoen euro de overstap van Barcelona naar Paris Saint-Germain.

In Engeland reageert men verbaasd over de afwezigheid van Harry Kane op de dertigkoppige kandidatenlijst. De aanvoerder van het Engelse nationale elftal bereikte met Tottenham Hotspur de finale van de Champions League, maar dat was niet voldoende voor een nominatie. Tottenham verloor de Champions League-finale van Liverpool, dat in totaal zeven spelers in de selectie heeft zitten met een Ballon d'Or-droom. Linksback Andrew Robertson is niet een van die zeven namen: hij kreeg vorig seizoen heel veel complimenten, maar nu geen goed nieuws van France Football.

Het Franse tijdschrift nomineerde met Benzema, Antoine Griezmann, Hugo Lloris en Kylian Mbappé vier spelers uit eigen land. Het zal Paul Pogba geen goed gevoel geven dat hij over het hoofd is gezien. Ook N'Golo Kanté hoort volgens France Football niet bij de beste dertig spelers van de wereld. Andere 'vaste waarden' die dit jaar ontbreken op de kandidatenlijst zijn Luis Suárez, Gerard Piqué, Gareth Bale en Edinson Cavani. Zo is er al een hoop discussie over de aanstaande verkiezing. Op 2 december wordt bekend wie Modric zal gaan opvolgen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.