Bali United, in de ban van Hollands kwartet

Reacties

Op Bali groeit het geloof onder de aanhang van de plaatselijke United dat een stunt met de Indonesische titel mogelijk is. Met dank aan een kwartet Nederlanders.

Bali United, in de ban van Hollands kwartet

Voor 16.749 toeschouwers won Bali United zondag zijn thuiswedstrijd tegen Persela met 5-1. De doelpuntenmakers waren Nick van der Velden, Sylvano Comvalius (foto) en Irfan Bachdim, terwijl Stefano Lilipaly met een assist ook een aandeel had in de veertiende overwinning van dit seizoen. Een week eerder verpletterde de ploeg subtopper Mitra Kukar met 6-1. Dankzij vijf goals van Comvalius en een benutte penalty van Van der Velden.

Een serie van negen overwinningen in de laatste elf duels heeft Bali United aan kop gebracht van de Indonesische voetbalcompetitie. Met nog twaalf wedstrijden op het programma groeit het geloof onder de aanhang dat een ongelooflijke stunt tot de mogelijkheden behoort. Een landstitel met een club die normaal gesproken rond de tiende plaats eindigt. Dat allemaal dankzij het kuartet belanda, dat de ploeg de laatste maanden naar een hoger niveau heeft gestuwd. Bali is in de ban van de Nederlanders die samen goed zijn voor 35 doelpunten en tien assists in 22 competitiewedstrijden.

Indonesie 4

De grootste heldenrol is weggelegd voor Sylvano Comvalius. De dertigjarige Amsterdammer tekende in maart na een proefperiode een contract en heeft zich op het eiland ontpopt tot een ware doelpuntenmachine. De 1 meter 92 lange aanvaller voert met 25 treffers de topscorerslijst aan, ver vóór de Braziliaan Marclei (veertien goals) en de Nigeriaan Peter Odemwingie.

Comvalius is door lokale media intussen omgedoopt tot Super Sylvano. Mede dankzij de elf wedstrijden op rij waarin hij nu heeft weten te scoren; in totaal liefst negentien keer. 'Auf Bali ist er jetzt Superman', kopte Bild begin deze week vol ongeloof over de speler die in het verleden in de lagere Duitse divisies actief was voor Eintracht Trier, Dynamo Dresden en Hessen Kassel en de afgelopen tien jaar bij dertien verschillende clubs in tien landen speelde.

Zo is Bali United een verzameling van exotische verhalen. Nick van der Velden kondigde als speler van de Schotse tweededivisionist Dundee United aan te stoppen met voetballen. Nu dreigt hij als marquee player van Bali United vlak voor zijn 36ste verjaardag kampioen te worden van Indonesië en denkt hij na over contractverlenging. De in Nederland onbekende Irfan Bachdim speelde in de D-pupillen van Ajax samen met onder anderen Gregory van der Wiel en Jeffrey Sarpong, voetbalde even voor Haarlem en heeft in2028Indonesië de status van David Beckham sinds hij daar in 2010 belandde.

Een paar weken geleden voegde Stefano Lilipaly zich bij de selectie nadat hij eind 2016 als international van Indonesië indruk had gemaakt. Bali United betaalde Cambuur zelfs een transfersom voor de voormalige Nederlandse jeugdinternational.

VI bezocht een paar maanden geleden Indonesië voor interviews met de Nederlandse spelers.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.