Balgoochelaar Ronaldinho zet definitief punt achter carrière

Reacties

De carrière van Ronaldinho is definitief ten einde. De 37-jarige Braziliaan wacht een afscheidtoernee als sluitstuk.

Balgoochelaar Ronaldinho zet definitief punt achter carrière

Op 26 september 2015 speelde Ronaldinho zijn laatste officiële wedstrijd. De Braziliaan speelde een helft tegen Goiás. Het was de laatste van slechts negen wedstrijden voor Fluminense, dat na twee maanden in goed overleg het contract ontbond.

Daarna was de deur naar een rentree niet compleet dicht, al was hij meer actief in de zaal en bij benefietwedstrijden. Een comeback in clubverband is nu niet meer aan de orde. 'Hij stopt, het is voorbij', zei zijn broer en zaakwaarnemer Roberto de Assis Moreira tegen O Globo.

Er gaat na het WK in Rusland een groots afscheid komen, zo onthult de broer. 'We willen verschillende evenementen in Brazilië, in Europa en in Azië organiseren. En natuurlijk een wedstrijd met een Braziliaanse selectie spelen.'

Ronaldinho begon zijn carrière bij Grêmio, dat hij in 2001 verruilde voor Paris Saint-Germain. Twee jaar later vertrok hij naar Barcelona, waar hij zijn beste voetbal liet zien en zijn meeste successen vierde. In 2008 vertrok hij naar AC Milan om vervolgens via Flamengo, Atlético Mineiro en het Mexicaanse Querétaro te eindigen bij Fluminense.

Nog even nagenieten:

Lees op VI PRO ook over een bijzonder bezoek van nog geen jaar terug:

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.