Balende Huntelaar wil meer lef zien bij Schalke 04

Reacties

Klaas-Jan Huntelaar is nu ook officieel terug in het shirt van Schalke 04. De 37-jarige spits kon zijn oude, hervonden liefde zaterdag echter niet aan een overwinning helpen. Hij kampte na afloop van het uitduel met Werder Bremen dan ook met gemengde gevoelens.

Balende Huntelaar wil meer lef zien bij Schalke 04
© Pro Shots
Werder Bremen
Werder Bremen
1 - 1
Schalke 04
Schalke 04

Huntelaar zorgde deze winter voor een flinke verrassing door Ajax te verlaten en zich bij het noodlijdende Schalke 04 te voegen. De duidelijke doelstelling: Die Königsblauen behouden voor de Bundesliga. Sinds zijn transfer elf dagen geleden officieel werd, kon Huntelaar aanvankelijk niet in actie komen voor de hekkensluiter. Hij moest toekijken toen Schalke in de slotminuut een dreun kreeg van FC Köln, waarna hij ook de ruime thuisnederlaag tegen Bayern München vanaf de tribune bekeek.

Zaterdag zat hij wel bij de wedstrijdselectie, voor het uitduel met Werder Bremen (1-1). Scoren deed hij nog niet tijdens zijn invalbeurt van iets meer dan tien minuten, iets wat ze in Gelsenkirchen wel verwachten van hem, maar toch haalde hij na afloop opgelucht adem. De 2-1 van Werder in blessuretijd werd namelijk door de VAR afgekeurd wegens buitenspel.

En dus stond Huntelaar na afloop met gemengde gevoelens voor de camera van Sky Deutschland. 'In de eerste helft speelden we goed, in de tweede helft niet zo. We verloren de bal vaak en durfden niet echt te voetballen. We kozen de makkelijke weg door de lange bal te spelen, dan kom je onder druk. Dus al met al is 1-1 wel oké. Een punt is een klein succesje, daarop moeten we nu bouwen.' En over zichzelf: 'Het was fijn om weer wat minuten te maken, het is fijn dat het goed ging met mijn kuit.'

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.