Balende Berghuis: 'Vergeet jezelf te belonen'

Steven Berghuis baalde van de nederlaag van Feyenoord tegen Ajax. De aanvoerder stak daarbij de hand in eigen boezem.

Ajax
Ajax
1 - 0
Feyenoord
Feyenoord

De vroege treffer van Ryan Gravenberch bleek doorslaggevend in Amsterdam (1-0). Dat mocht Feyenoord zichzelf ook verwijten, want de Rotterdammers lieten de kansen op de gelijkmaker liggen. Ook Berghuis bezondigde zich eraan, zo erkende hij na afloop tegen ESPN.

'Ik denk dat we heel goed gespeeld hebben, op de eerste twintig minuten na. We hebben daarna de schroom van ons afgegooid. Dat was het verschil', zei de aanvaller. 'We hadden afgesproken compact in te zakken. De 1-0 was verdiend, maar daarna laat je het los en ga je er gewoon voor. Dat pakte beter uit.'

'Zeker in de tweede helft hebben we Ajax niet in hun kracht laten komen', stelde Berghuis vast. 'Maar je vergeet jezelf te belonen. Ik miste zelf ook twee grote kansen. Die moeten erin. Daar baal ik van.'