Bale vertrekt transfervrij bij Real: 'Hij verdient een groots afscheid'

Reacties

Gareth Bale is bezig aan laatste weken als speler van Real Madrid. De Welshman trekt de deur in de Spaanse hoofdstad komende zomer definitief achter zich dicht.

Bale vertrekt transfervrij bij Real: 'Hij verdient een groots afscheid'
© Pro Shots

Dat heeft zijn zaakwaarnemer Jonathan Barnett bevestigd in gesprek met Deportes Cuarto. Bale maakte medio 2013 voor een toenmalig recordbedrag van honderd miljoen euro de overstap van Tottenham Hotspur naar Real Madrid en groeide uit tot een sleutelspeler, maar daar is de laatste jaren weinig meer van over. Real zal daarom niet rouwig zijn om een vertrek van Bale, die koploper is op de Madrileense loonlijst.

Dat neemt niet weg dat Bale volgens zaakwaarnemer Barnett 'een groots afscheid' verdient. 'Florentino Pérez heeft hem altijd gesteund. Bale houdt van Real en de stad Madrid. De parasieten zijn slechts degenen die kwaad over hem spreken.' Daarmee doelt Barnett op Marca, dat in niet mis te verstane bewoordingen uithaalde naar zijn cliënt. Bale sprak zelf al van 'lasterlijke, denigrerende en speculatieve journalistiek'.

Afsluiten
Feit is dat Carlo Ancelotti dit seizoen nauwelijks een beroep doet (of kan doen) op de voormalig speler van Spurs, die deze jaargang in La Liga slechts tot het schamele aantal van 267 speelminuten kwam. Toch was de Italiaanse oefenmeester eerder dit seizoen vol lof over zijn pupil. 'Gareth heeft veel blessures gehad en zijn contract loopt af. Hij heeft de laatste jaren misschien niet veel motivatie gehad, maar hij wil zijn periode hier afsluiten zoals hij dat verdient.'

In de wandelgangen gonst het ondertussen van de geruchten over zijn toekomst. Een transfer naar de Serie A behoort tot de mogelijkheden, maar ook Cardiff City lijkt hoop te mogen koesteren op de komst van de Welshman. Bale heeft zelf nog geen uitspraken gedaan over zijn volgende bestemming.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.