Bale-loos Wales valt Ierland aan in jacht op historisch WK-ticket

Reacties

Wales – Ierland. Een strijd tussen twee Engelssprekende landen. De wedstrijd waarvan de winnaar hoogstwaarschijnlijk naar de play-offs gaat voor WK-kwalificatie. Een do-or-die-affiche tussen het land van Gareth Bale en de equipe van manager Martin O'Neill.

Bale-loos Wales valt Ierland aan in jacht op historisch WK-ticket

Tom Lawrence was de grote man vrijdagavond. Het jeugdproduct van Manchester United maakte de winnende voor Wales uit bij Georgië, waardoor de WK-droom van Bale en consorten levend bleef. Ierland won op haar beurt simpel met 2-0 van Moldavië en dus wacht nu een onderlinge ontmoeting.

De goal van Tom Lawrence tegen Georgië. 

Beide landen waren in 2016 nog actief op het EK in Frankrijk en haalden zelfs de knock-outfase, nu moeten ze samen uit gaan maken wie nog kans houdt op kwalificatie voor het wereldkampioenschap. Het verschil op de ranglijst is miniem (één punt), de belangen enorm.

Kijkend naar het affiche op papier, lijkt het een gelijkwaardige strijd. Zowel Wales als Ierland is bedolven onder spelers uit de hoogste Engelse divisies. Premier League, Championship, jong, oud; allen hebben ze maandagavond één doel: hoop houden op WK-plaatsing.

Wales heeft aan één punt genoeg voor de tweede plek in de groep en mogelijk zelfs directe plaatsing op basis van doelsaldo als koploper Servië verliest van Geörgie. Ierland moét winnen. Desondanks gaat Wales allerminst op een punt spelen, stelt bondscoach Chris Coleman. 'We gaan aanvallen. Dat is onze kracht. Eén punt is genoeg, maar we gaan voor drie', citeert BBC de manager.

The Dragons gaan op zoek naar een overwinning zonder Gareth Bale, maar dat gemis wil Coleman niet overdrijven. De ex-coach van onder meer Fulham heeft vertrouwen in zijn team, simpelweg omdat de sterspeler(s) van Wales vaker niet aanwezig zijn. 'Hij (Bale red.) is heel belangrijk voor ons, maar we hebben hem, Joe Allen en Aaron Ramsey niet altijd. Drie keer sinds de kwartfinale op het EK hebben we ze alle drie gehad. Dat is internationaal voetbal.'

Wales mist sterspeler Gareth Bale in het cruciale kwalificatieduel met Ierland.
Wales mist sterspeler Gareth Bale in het cruciale kwalificatieduel met Ierland.

Zonder de absolute starman, maar met een flinke dosis vertrouwen ziet Wales het treffen met Ierland van maandagavond tegemoet. 'Ierland komt hierheen voor een feestje. Zij zijn niet bang voor ons. Zij komen hier met het idee en geloof om een resultaat te behalen en wij moeten ons daartegen wapenen. Dit zijn de wedstrijden die je wil spelen', aldus Coleman. 

Haalt Wales het WK, is dat voor de eerste keer sinds 1958. De cruciale interland begint maandagavond om 20.45 uur. 

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.