Real Madrid heeft zondag met meer moeite dan verwacht afgerekend met hekkensluiter Huesca. Gareth Bale en Thibaut Courtois boden soelaas.

Huesca
0 - 1
Real Madrid
Real Madrid

Voor Huesca was het een volgend bijzonder moment van een toch al bijzonder seizoen. De promovendus kreeg zondag voor het eerst in haar 118-jarige historie in La Liga bezoek van Real Madrid. Het had om meer redenen een speciale wedstrijd kunnen worden.

Het nietige Huesca had na de zege op de eerste speeldag niet meer gewonnen in La Liga. Een tweede overwinning was misschien wat te hoog gegrepen voor de hekkensluiter, die zondag echter wel een aansprekend resultaat tegen De Koninklijke voor het grijpen had.

Huesca bood ondanks een snelle achterstand met name in de tweede helft Real prima partij. De promovendus kreeg kort na rust via Xabier Etxeita een uitgelezen kans te scoren. De aanvoerder kopte echter een meter voor het Madrileense doel naast. Na bijna een uur was David Ferreiro dicht bij een doelpunt. Zijn schot werd met een knappe redding onschadelijk gemaakt door Courtois, die zich in de eerste helft ook van zijn goede kant had laten zien.

Met zijn reddingen droeg de Belgische doelman bij aan het succes van Real Madrid, dat vroeg in de wedstrijd op voorsprong was gekomen via Bale. De international van Wales brak met zijn doelpunt ook met een slechte reeks, want hij stond tot zijn treffer tegen Huesca ondanks veertig schoten al ruim achthonderd minuten droog in La Liga. Hij werd zelfs de matchwinner tegen het dappere Huesca, dat ook in de slotfase de kansen op een stunt liet liggen.

Eibar
Eibar
4 - 4
Levante
Levante

Levante ontsnapte zondag dankzij Borja Mayoral aan een nederlaag bij Eibar. De Real Madrid-huurling voorkwam in de laatste minuut met de gelijkmaker dat de thriller een winnaar kreeg. De spits was met zijn late treffer verantwoordelijk voor de comeback na een nadelige marge van twee doelpunten. Eibar leidde onder andere dankzij twee strafschoppen van Charles na ruim een uur met 4-2.