Bakkali aangeboden bij Sparta: 'De bal ligt bij Anderlecht'

Reacties

Zakaria Bakkali, bij Anderlecht op een zijspoor beland, is door zijn zaakwaarnemer aangeboden bij Sparta Rotterdam. De nummer tien van de Eredivisie hoopt dat de voormalig PSV'er binnenkort kan komen meetrainen, om te zien hoe fit hij is.

Bakkali aangeboden bij Sparta: 'De bal ligt bij Anderlecht'
© Pro Shots

De vandaag jarige Bakkali (25 jaar oud geworden) deed dit seizoen maar in twee competitiewedstrijden van Anderlecht mee en heeft al sinds halverwege oktober niet meer bij de wedstrijdselectie gezeten. De aanvaller wil weer aan spelen toekomen en zijn zaakwaarnemer zoekt naar een oplossing. In die zoektocht is Sparta benaderd.

Henk van Stee, technisch directeur van Sparta, ziet Bakkali als een mogelijke versterking. 'Maar er zijn twee vragen: hoe staat-ie er fysiek voor en is Anderlecht bereid om hem nagenoeg gratis aan ons te verhuren', zegt de bestuurder. 'Op allebei die vragen hebben we nog geen antwoord.' Het is dan ook te vroeg om te zeggen of Bakkali terug zal keren naar de Eredivisie.

Van Stee hoopte de aanvaller deze week te kunnen begroeten. 'Het was de bedoeling dat hij maandag of dinsdag zou meetrainen, maar dat is niet gebeurd. Donderdag spelen we een wedstrijd, misschien kan hij vrijdag komen trainen. Maar ik weet het niet, de bal ligt bij Anderlecht. Normaal gesproken laat je zo'n speler natuurlijk niet eerst meetrainen, maar wij moeten goed oppassen. Zakaria heeft bij Anderlecht ook al een tijdje niet meer getraind.'

Bakkali is een oude bekende van Sparta-coach Henk Fraser, die bij PSV met de aanvaller samenwerkte. Na zijn vertrek uit Eindhoven, waar Bakkali op spectaculaire wijze was doorgebroken, speelde hij voor Valencia, Deportivo La Coruña en sinds de zomer vorig jaar voor Anderlecht.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.