Bailey bloeit in Robben-rol op onder Bosz

Reacties

Peter Bosz zoekt bij Bayer Leverkusen naar de beste invulling van zijn driemansvoorhoede. De Nederlandse trainer weet nu dat Leon Bailey ook in een rol als Arjen Robben uit de voeten kan.

Bailey bloeit in Robben-rol op onder Bosz

De teleurstellende ontwikkeling van de aanstormende talenten was een van de redenen voor de clubleiding om Heiko Herrlich te ontslaan en Bosz aan te stellen. De Nederlandse trainer kreeg de opdracht mee de potentie van de jonge selectie beter tot uitdrukking te laten komen.

De 21-jarige Bailey laat zien dat de wisseling van de wacht voor hem in elk geval goed uitpakt. In de eerste seizoenshelft kwam hij tot één treffer in zestien Bundesliga-optredens. Na de eerste twee (oefen)duels onder Bosz staat de teller op twee.

'Ik begin meer mezelf te zijn, dat is het belangrijkste', zegt Bailey tegen Bild over zijn hervonden productiviteit. De aanvaller met Jamaicaanse roots voelt zich senang in de tactische plannen van Bosz. 'We spelen aanvallender en dat past goed bij mijn manier van spelen.'

Linkspoot Bailey is door Bosz op rechts geposteerd, zoals rechtspoot Karim Bellarabi vanaf de linkerflank komt. 'Als je met een linkspoot op links speelt en met een rechtspoot op rechts, dan gaat het vooral om voorzetten te krijgen. Als je een linkspoot op rechts en een rechtspoot op links zet, dan wil je ook dat ze doelpunten maken. Bailey heeft dat tegen PEC Zwolle laten zien', doceerde de Nederlandse trainer in Kicker over de Robben-rol van Bailey.

Het is geen uitgemaakte zaak dat Bailey bij de herstart van de Bundesliga als rechtsbuiten aan de aftrap komt en Bellarabi als linksbuiten. 'In de eerste seizoenshelft speelden ze vaak aan hun eigen kant. Nu wilde ik zien of ze het ook op de andere kant konden. Ik geloof dat we hebben gezien dat ze dat ook kunnen.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.