Bahrein overleeft eerste WK play-offronde

Bahrein zette een volgende stap in richting deelname aan het WK in Duitsland van komende zomer. Het oliestaatje bleek na twee duels net iets sterker dan Oezbekistan en wacht nu een volgende play-off.

Bahrein overleeft eerste WK play-offronde

Nog twee wedstrijden scheiden Bahrein van de eindronde. Die duels zullen de Aziaten moeten spelen tegen de nummer vier van de Noord- en Midden-Amerikaanse kwalificatieronde. Trinidad en Tobago én Guatemala komen nog voor die plaats in aanmerking.

Bahrein dwong deze play-offs af via twee gelijke spelen tegen Oezbekistan. Na het 1-1 gelijkspel in de heenwedstrijd van afgelopen zaterdag in Tasjkent, bleven beide landen woensdagavond in Manama steken op een 0-0 gelijkspel. Bahrein stak iets degelijker in elkaar en kwam defensief amper in de problemen.

Overigens zullen de Oezbeken nog wel eens achter hun oren krabben vanwege het eerste kwalificatieduel. Want oorspronkelijk had Oezbekistan op 3 september de eerste beslissingswedstrijd met 1-0 gewonnen. Maar door een fout van de scheidsrechter, die een strafschop van Oezbekistan onterecht annuleerde, eiste Oezbekistan dat de partij moest worden overgespeeld. En zo geschiedde.

Bekijk hier al onze video's