Badboy Bendtner verrast met zijn nieuwe ambities

Reacties

Hij heeft ze in zijn eigen carrière vaak genoeg tot wanhoop gedreven met zijn (wan)gedrag, maar ondanks dat of juist daarom wil Nicklas Bendtner (32) zelf trainer worden.

Badboy Bendtner verrast met zijn nieuwe ambities
© Pro Shots

Helemaal zeker is het niet dat Bendtner daadwerkelijk een punt heeft gezet achter zijn actieve loopbaan, die hem onder andere in de Premier League, de Serie A en de Bundesliga bracht. Het heeft er wel alle schijn van dat de Deense spits gestopt is en zijn pijlen gaat richten op een nieuwe carrière. En die ligt ook in het voetbal.

'Een van de dingen waarin ik goed wil zijn is het trainerschap', zegt Bendtner, die sinds zijn vertrek in januari bij FC Kopenhagen geen club meer heeft. 'Ik wil de opleiding gaan volgen om te krijgen wat daarvoor nodig is. Ik zie het voor me dat ik mijn eerste club leid als ik 40, 45 ben.'

Bendtner neemt daarbij genoeg ervaring mee. De spits heeft niet alleen op het veld van zich doen spreken, maar heeft ook door zijn (wan)gedrag buiten de lijnen de aandacht getrokken. De spits toonde vaak genoeg moeite te hebben met de gevraagde discipline.

Stale Solbakken, zijn laatste trainer bij Kopenhagen, is dan ook verrast met de ambitie van de Deense oud-international. 'Eerlijk gezegd had ik dat nooit van mijn leven verwacht', is de veelzeggende reactie van Solbakken, die wel kansen ziet voor de trainer Bendtner. 'Nicklas heeft wel een goed voetbalhoofd. Daar twijfelt niemand aan. Bovendien heeft hij ervaring met clubs in verschillende landen. Tactisch gezien zie ik geen problemen.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer N. Bendtner
Meer over N. Bendtner
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.