Babel staat voor pikante overstap naar Galatasaray

Reacties

Ryan Babel keert komende zomer hoogstwaarschijnlijk terug naar Turkije. De 32-jarige Nederlander is dicht bij een akkoord met Galatasaray, waar hij een meerjarig contract kan tekenen.

Babel staat voor pikante overstap naar Galatasaray

Het is een pikante overstap voor Babel, die van 2017 tot januari 2019 de clubkleuren van rivaal Besiktas verdedigde. Het afgelopen half jaar speelde hij in de Premier League bij Fulham. Daar maakte Babel veel indruk. De 56-voudig Oranje-international was in zestien competitieduels voor The Cottagers goed voor vijf treffers en drie assists.

Babel kon echter niet voorkomen dat Fulham degradeerde en dus was de aanvaller op zoek naar een nieuwe club. Die heeft hij nu gevonden. Galatasaray wordt de negende club in de carrière van de Nederlander, die in Turkije eerder bij Besiktas en Kasimpasa speelde. Verder kwam de Amsterdammer uit voor Ajax, Liverpool, 1899 Hoffenheim, Al-Ain en Deportivo La Coruña.

Galatasaray kroonde zich zondagavond tot kampioen van Turkije en plaatste zich zo voor de groepsfase van de Champions League. Babel wordt bij de Turkse topclub ploeggenoot van Ryan Donk. Het duo speelde eerder samen bij Kasimpasa en werd in 2007 samen Europees kampioen met Jong Oranje.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Galatasaray
Meer over Galatasaray
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.