Babel pakt in eigen rapnummer Afellay aan

Reacties

Ryan Babel is van meerdere markten thuis. De 69-voudig Oranje-international bezingt nu onder andere zijn eigen carrière en spaart daarbij Ibrahim Afellay niet.

Babel pakt in eigen rapnummer Afellay aan
© Pro Shots

In het nummer Open Letter laat de 34-jarige aanvaller van Galatasaray zijn loopbaan op meerdere fronten de revue passeren, met zijn debuut voor Ajax als zeventienjarige onder Ronald Koeman en het starten van zijn eigen muzieklabel.

Niet iedereen komt er even goed vanaf. Zo rept Babel van zijn moeizame relatie met manager Rafa Benítez, die een einde maakte aan zijn verblijf bij Liverpool. Ook Ibrahim Afellay, met wie hij speelde bij Oranje, komt aan bod. Babel zet zijn vraagtekens bij de voormalig PSV'er en diens rol als analist. 'Je denkt niet meer aan de bro code. Maar ik snap het als je carrière doodloopt.'

Babel neemt stelling tegen discriminatie. De aanvaller zag het al aankomen dat onder anderen Bukayo Saka werd verweten dat Engeland EK-titel misliep. 'Niet verbaasd, want in Holland it's the same thing. Help je ze winnen, vinden ze je nog amazing. Hoe ze balliemangs (spelers, red.) behandelen is slaving.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.