Babel ook bij Besiktas belangrijk in moeizame winstpartij

Ryan Babel is zaterdag belangrijk geweest voor Besiktas bij de krappe zege op Yeni Malatyaspor. Net als in Oranje was de 31-jarige aanvaller trefzeker.

Beşiktaş
Beşiktaş
2 - 1
Yeni Malatyaspor

Zes dagen geleden scoorde Babel voor het Nederlands elftal tegen Frankrijk (2-1 nederlaag). Dat deed de buitenspeler ook voor Besiktas, dat in het competitieduel in de 52ste minuut op voorsprong kwam via Pepe. De Portugese verdediger heeft daardoor al drie keer gescoord in vijf speelrondes.

Een kwartier voor tijd kreeg Gary Medel zijn tweede gele kaart, waardoor Besiktas een moeilijke slotfase tegemoet leek te gaan. In de 81ste minuut verschafte Babel de thuisploeg adem, door op aangeven van Álvaro Negredo de 2-0 binnen te tikken.

In de laatste minuten werd het nog even spannend. Guilherme maakte de aansluitingstreffer voor Yeni Malatyaspor, dat niet verder kwam dan dat. Door de winst staat Besiktas na een teleurstellende competitiestart op de zevende plek met een achterstand van vijf punten op koploper Galatasaray.