Baan Kovac op de tocht na nieuwe blamage Bayern München

De crisis bij Bayern München houdt voorlopig aan. Der Rekordmeister verloor zaterdagavond in eigen huis van Borussia Mönchengladbach. De achterstand op koploper Borussia Dortmund bedraagt nu vier punten.

Bayern München
0 - 3
Borussia Mönchengladbach

In Duitse media werd al langzaam gesproken van een crisis bij Bayern, dat in de Bundesliga gelijkspeelde tegen FC Augsburg (1-1) en verloor bij Hertha BSC (2-0). Daar kwam afgelopen dinsdag in de Champions League het gelijkspel tegen Ajax (1-1) bij. Trainer Niko Kovac zou al moeten vrezen voor zijn baan.

De malaise hield ook in eigen huis tegen Gladbach aan. De start van Bayern was dramatisch. Spits Alassane Pléa ontving na tien minuten de bal van Jonas Hofmann, kreeg alle ruimte van de verdediging en schoot de bal laag in de verre hoek achter Manuel Neuer. Zes minuten later kopieerde Lars Stindl de treffer van Pléa. Ook hij kreeg de bal van Hofmann, draaide weg en knalde raak: 0-2.

Bayern zat dus al vroeg in de penarie en ging op jacht naar de aansluitingstreffer. Arjen Robben was daar dichtbij, maar stuitte op keeper Yann Sommer. De doelman van Gladbach had ook een antwoord op een inzet van Robert Lewandowski. Kovac liet vervolgens in de rust Robben en Thomas Müller in de kleedkamer achter voor Franck Ribéry en Serge Gnabry. De trainer was tien minuten later ook door al zijn wissels heen toen David Alaba er met een blessure af moest. Renato Sanches verving de linksback.

De thuisploeg leek na 67 minuten de 1-2 in het doel te hebben liggen, maar de goal van Lewandowski ging niet door wegens buitenspel. Dat gebeurde in de beginfase van de wedstrijd ook al toen Müller afrondde. Zo viel er geen treffer meer voor Bayern, maar in de slotfase wel voor Gladbach. Invaller Patrick Herrmann nam de bal aan en schoot hard raak. Volgens de Bayern-spelers ging er hands aan de treffer vooraf, maar nadat de scheidsrechter de beelden had bekeken, werd het doelpunt toegekend. Zo voegde Gladbach zich met veertien punten bij Werder Bremen en Hertha BSC.