AZ-opponent Anzhi boekt eerste competitiezege

Reacties

Uitgerekend vier dagen voor het Europa League-bezoek aan AZ heeft FC Anzhi de eerste competitiezege van dit seizoen geboekt. In de eerste competitiewedstrijd van dit kalenderjaar groeide Aleksandr Bukharov tegen Rubin Kazan op eigen veld uit tot matchwinner: 1-0.

AZ-opponent Anzhi boekt eerste competitiezege

Anzhi verkocht begin dit seizoen noodgedwongen al zijn sterspelers voor een gezamenlijk bedrag van 150 miljoen euro. Sindsdien was het gedaan met de aspiraties van de club uit Dagestan. Met acht gelijke spelen en elf nederlagen stond het tot na de eerste seizoenhelft laatste met slechts acht punten. Anzhi is ook na de winnende goal van Bukharov (rechts op de foto in duel met RC Genk-speler Jeroen Simaeys) nog laatste.

Met de 1-0 zege op Rubin Kazan geeft Anzhi nu wel eens een vervolg aan de successen die het in Europees verband wél boekte. Want de eerste winstpartij in de Russische competitie werd dit seizoen al voorafgegaan door EL-overwinningen op Tromsø IL (2x 1-0) en recent nog RC Genk (2-0). Zodoende is Anzhi in 2014 nog ongeslagen, omdat het thuis tegen Genk 0-0 speelde en zich mede daardoor plaatste voor de achtste finale. AZ is gewaarschuwd.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.