Aziatische clubs lonken naar Mats Seuntjens

Reacties

Fortuna Sittard-aanvaller Mats Seuntjens (29) staat in de belangstelling van verschillende clubs uit Azië. De Limburgse Eredivisionist weet in ieder geval van interesse uit Zuid-Korea.

Aziatische clubs lonken naar Mats Seuntjens
© Pro Shots

Een van de grotere clubs uit het land heeft geïnformeerd naar Seuntjens, maar liet na het horen van de vraagprijs vooralsnog niets meer horen. De Bredanaar staat naar verluidt niet te springen om een avontuur ver van huis. Fortuna houdt hem in ieder geval het liefst nog even binnenboord, nu handhaving allesbehalve zeker is.

Om dezelfde reden weigerde de club recent ook een bod van Millwall op Zian Flemming, samen met Seuntjens de belangrijkste troefkaart van Fortuna. Seuntjens stond afgelopen zomer in de belangstelling van Feyenoord, maar een bod van de Rotterdammers werd veel te laag bevonden. Op dit moment is er geen sprake van concrete Nederlandse interesse in de spelmaker.

In augustus 2020 verruilde Seuntjens, oud-speler van NAC Breda en AZ, het Turkse Gençlerbirligi voor Sittard. Hij werd verleid met de ambities van Acun Ilicali, de aspirant-investeerder die met Fortuna wilde oprukken naar het linkerrijtje. De overname van de Turkse mediatycoon ketste af. Ilicali werd eerder deze week gepresenteerd als nieuwe eigenaar van Hull City, terwijl Fortuna vecht tegen degradatie.

Het contract van Seuntjens loopt aan het einde van dit seizoen af, maar zijn club heeft een optie op eenjarige verlenging. Voorlopig zal die niet worden gelicht, nu Fortuna in onzekerheid verkeert over het niveau waarop de club na de zomer actief is. Het is sowieso de maar vraag of het huidige, voor Sittardse begrippen, vorstelijke salaris van Seuntjens door zijn club ook komend seizoen nog is op te hoesten.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Fortuna Sittard
Meer over Fortuna Sittard
Meer Eredivisie
Meer over Eredivisie
Meer M. Seuntjens
Meer over M. Seuntjens
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.