Azerbeidzjan ziek van Higler: 'Hij neemt ons alles af op deze avond'

Reacties

Dennis Higler speelde zondag ongewild een hoofdrol bij Hongarije-Azerbeidzjan in de EK-kwalificatiereeks. In blessuretijd keurde hij een doelpunt van Bahlul Mustafazade af vanwege hands, terwijl uit de herhaling bleek dat de verdediger de bal met de buik in het doel werkte. De 1-0 voorsprong voor Hongarije bleef zo overeind.

Azerbeidzjan ziek van Higler: 'Hij neemt ons alles af op deze avond'

Middenvelder Gara Garayev wilde er na afloop geen groot punt van maken, maar zegt dat Higler toegaf dat hij fout zat. 'Ik wil niet te veel over de scheidsrechter praten, al vind ik één ding wel frappant. Als een scheidsrechter een doelpunt goedkeurt en daarna van gedachten verandert, dan moet hij met bewijzen op de proppen komen. Dit was een zuiver doelpunt dat werd afgekeurd, en dan hoeft er geen bewijs te komen?', zegt Garayev.

'Ik kreeg de indruk dat de Hongaren het ook sneu voor ons vonden', vervolgt de international, 'want het wás een geldig doelpunt. De scheidsrechter maakte na de wedstrijd bovendien zijn excuses en zei daarbij dat de beslissing verkeerd was. Maar ja, dan nog neemt hij ons alles af op zo’n avond.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bondscoach Nikola Jurcevic reageerde minder vergevingsgezind. 'Ik heb niet zoveel te zeggen over de wedstrijd van vanavond. Ik kreeg na de wedstrijd tegen de vijftig berichten en steunbetuigingen binnen op mijn telefoon. Alle Hongaarse journalisten zeiden na afloop bovendien dat er géén sprake was van hands. Dit was een ongelooflijke vergissing', foeterde Jurcevic.

De bondscoach had vooral te doen met zijn spelers. 'Het spijt me enorm voor de jongens die dit verlies incasseren. Azerbeidzjan is maar een klein land en heeft geen stem in de voetballerij, maar verdient het niet om dit mee te maken.'

Bewijs
'Ik heb de assistent-scheidsrechter benaderd en gevraagd waarom hij niet ingreep. Hij gaf me echter geen antwoord. De scheidsrechter zelf zei tegen me dat hij de juiste beslissing had genomen en dat het bewijs wel zou volgen wanneer hij na de wedstrijd de herhaling zou zien', aldus de bondscoach.

'Maar laten we erover ophouden. Als ik hier te lang over doorga, raak ik mijn baan nog kwijt. Ik moest de teleurstelling even kwijt, maar zal er verder over doorpraten in besloten kring. Ik ben de Hongaarse journalisten in ieder geval dankbaar voor hun medeleven na afloop.'

Het Azerbeidzjaanse Azadliq stelt dat Higler na het zien van de beelden teruggegaan is naar de verliezende partij, om te erkennen dat zijn beslissing onjuist was en dat Mustafazade geen hands maakte bij het doelpunt in blessuretijd.

EK-kwalificatie

Stand Groep E EK-kwalificatie 2020

Europa

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Kroatië
8
5
2
1
17-7
+10
17
2
Wales
8
4
2
2
10-6
+4
14
3
Slowakije
8
4
1
3
13-11
+2
13
4
Hongarije
8
4
0
4
8-11
-3
12
5
Azerbeidzjan
8
0
1
7
5-18
-13
1
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.