AZ zorgt voor fundament Elftal van de Week, Wijndal beëindigt Malacia-serie

Reacties

AZ is met drie spelers het best vertegenwoordigd in VI's Elftal van de Week. Naast Speler van de Week Oussama Idrissi zijn er uitverkiezingen voor Fredrik Midtsjø en Owen Wijndal.

AZ zorgt voor fundament Elftal van de Week, Wijndal beëindigt Malacia-serie
© Pro Shots

Nummer twee AZ rekende na een wat moeizame start alsnog simpel af met RKC Waalwijk, vooral door de bevliegingen van Idrissi. De Marokkaans international vormt in het Elftal van de Week een voorhoede met Quincy Promes en Mike van Duinen. De Ajacied besliste zondag de kraker tegen PSV, waar Van Duinen uitblonk tijdens het door PEC Zwolle gewonnen treffen met FC Groningen. Promes is in het dreamteam van deze speelronde verhuisd naar rechts.

De driemansachterhoede in het 3-4-3-systeem bestaat naast Wijndal uit Sebastian Holmén en Lisandro Martínez. Met zijn eerste goal voor Willem II werd de Zweed de matchwinner in het duel met Heracles Almelo. Martínez hield met de Ajax-defensie de nul tegen PSV. Het doel wordt verdedigd door Justin Bijlow, die met Feyenoord een clean sheet noteerde tegen FC Emmen.

Op het overbevolkte middenveld zullen Midtsjø en Willem II'er Pol Llonch voor de balans moeten zorgen. Op de flanken is er plaats voor Felix Passlack (Fortuna Sittard) en Urby Emanuelson (FC Utrecht).

Trouwe volgers van deze rubriek zullen ontdekken dat Tyrell Malacia zijn 'vaste' stek is verloren. De Feyenoord-linksback haalde de afgelopen drie speelrondes nog het dreamteam, maar kwam deze keer tekort voor een uitverkiezing.

Zowel Noa Lang als Remko Pasveer werd afgelopen weekeinde uitgeroepen tot Man of the Match, maar valt buiten de boot door de goede prestaties van andere spelers.

ELFTAL VAN DE WEEK - SPEELRONDE 21

Doel: Justin Bijlow (Feyenoord)

Defensie: Sebastian Holmén (Willem II), Lisandro Martínez (Ajax), Owen Wijndal (AZ)

Middenveld: Felix Passlack (Fortuna Sittard), Fredrik Midtsjø (AZ), Pol Llonch (Willem II), Urby Emanuelson (FC Utrecht)

Aanval: Quincy Promes (Ajax), Mike van Duinen (PEC Zwolle), Oussama Idrissi (AZ)

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Eredivisie
Meer over Eredivisie
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.