AZ ziet Johnsen niet meer terug na akkoord met Zuid-Koreaanse topclub

Reacties

Björn Johnsen keert niet terug naar AZ. De aanvaller vervolgt zijn loopbaan in Zuid-Korea, waar hij een financieel zeer aantrekkelijk contract heeft getekend bij Ulsan Hyundai.

AZ ziet Johnsen niet meer terug na akkoord met Zuid-Koreaanse topclub
© Ulsan Hyundai

Johnsen maakte in het seizoen 2017/18 veel indruk in het shirt van ADO Den Haag, waarvoor hij negentien keer scoorde in de Eredivisie. Met die uitstekende cijfers verdiende de Noor een transfer naar AZ. In Alkmaar kwam hij echter niet uit de verf en afgelopen zomer werd hij voor een halfjaar verhuurd aan Rosenborg BK, waarmee Johnsen nog tegen PSV speelde in de groepsfase van de Europa League.

Deze maand zou Johnsen weer terugkeren naar AZ, maar in Alkmaar zien ze de aanvaller niet meer terug. Johnsen en zijn zaakwaarnemer Bas Koegler van Players United arriveerden deze week in Zuid-Korea, waar Johnsen een driejarig contract heeft getekend bij Ulsan Hyundai. Deze club betaalt een transfersom van om en nabij één miljoen euro aan AZ.

Bij Ulsan Hyundai wordt Johnsen ploeggenoot van Dave Bulthuis. De Nederlandse verdediger maakte vorig jaar al de overstap van SC Heerenveen naar de topclub uit Zuid-Korea. In het afgelopen seizoen greep Ulsan Hyundai net naast de titel in de K-League.

Björn Johnsen en zijn zaakwaarnemer Bas Koegler (rechts) zijn blij met de deal.
Björn Johnsen en zijn zaakwaarnemer Bas Koegler (rechts) zijn blij met de deal.
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.