AZ zet alles op alles voor stunt tegen Manchester United

Reacties

AZ staat voor een enorme test in dit seizoen. De Alkmaarders kruisen donderdag de degens met Manchester United in de groepsfase van het Europa League-toernooi. Trainer Arne Slot en aanvoerder Teun Koopmeiners zeggen de Britten ten zeerste te respecteren, maar wél in te zetten op een stunt.

AZ zet alles op alles voor stunt tegen Manchester United
© Pro Shots

AZ verkeert in uitstekende vorm: de ploeg verloor dit seizoen pas één keer en staat in de competitie derde, vlak achter Ajax en PSV. Manchester United maakt daarentegen een lastig seizoen door en vindt zichzelf na zeven wedstrijden terug op de tiende plaats.

Toch wil Slot zijn team niet in de favorietenrol duwen. 'Dat lijkt me niet heel reëel. We hebben veel respect voor United. Iedereen roept dat ze minder in vorm zijn, maar we moeten op dit moment niet te veel naar de ranglijst kijken', zegt de trainer een dag voor de wedstrijd. 

Bovendien, zegt Slot, staan grote clubs erom bekend dat ze hard kunnen terugslaan wanneer ze een moeizame periode achter de rug hebben. 'We zullen morgen zien hoe de verhoudingen liggen. We hebben de afgelopen jaren helaas niet tegen dit soort clubs gespeeld. Maar we weten dat we dit duel met veel zelfvertrouwen tegemoet gaan.'

'Mooi meetpunt voor AZ'
Aanvoerder Koopmeiners ziet uit naar de wedstrijd en spreekt van een mooi meetpunt voor AZ. 'Dit is weer een grote stap en een kans om tegen een topclub ons eigen spel te laten zien. We gaan natuurlijk voor een mooie stunt, laat dat duidelijk zijn.'

'Als topsporter wil je altijd het maximale resultaat. United is een club van wereldfaam en ongeacht hun vorm een onwijs grote club. Maar het zou mooi zijn als we voor een stunt kunnen gaan. Daar gaan we volle bak voor.'

Het kunstgras in Den Haag werd veel aangestipt gedurende de persconferentie. Manchester United speelt zelden tot nooit op een kunstmatige ondergrond, terwijl AZ er de laatste weken voortdurend op heeft gevoetbald. Zowel Koopmeiners als Slot benadrukte woensdag echter dat goede voetballers in staat zijn op beide ondergronden te spelen.

Ook de keuzes die United-manager Ole Gunnar Solskjaer mogelijk maakt, laten voor Slot geen ruimte om AZ als favoriet te bestempelen. Solskjaer selecteerde veel talenten voor de trip naar Den Haag, maar liet ook meerdere spelers thuis: Anthony Martial, Phil Jones, Paul Pogba, Aaron Wan-Bissaka en Luke Shaw zijn om uiteenlopende redenen achtergebleven in Engeland. Toch denkt Slot dat de selectie van de Britten nog meer dan genoeg kwaliteit herbergt.

'Als ze morgen vooral met talenten spelen, zijn dat nog wel steeds spelers die behoren tot de grootste talenten van Europa. En als ze met hun beste spelers spelen, zijn dat jongens die hun sporen ruimschoots hebben verdiend. Ik heb veel grote namen zien staan. Morgen weten we pas wie er opgesteld worden: de jonge jongens of de grote namen', aldus Slot.

UEFA Europa League

Stand Groepsfase Groep L UEFA Europa League 2019/2020

Europa

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Manchester United
6
4
1
1
10-2
+8
13
2
AZ
6
2
3
1
15-8
+7
9
3
Partizan Belgrado
6
2
2
2
10-10
0
8
4
Astana
6
1
0
5
4-19
-15
3
* Actueel tot en met 15 mrt. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer AZ
Meer over AZ
Meer Manchester United
Meer over Manchester United
Meer UEFA Europa League
Meer over UEFA Europa League
Meer T. Koopmeiners
Meer over T. Koopmeiners
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.