AZ wil opvolger Beukema bij PEC oppikken: 'Razend interessant jaar gehad'

Reacties

Thomas Beelen staat als vervanger van Sam Beukema op de nominatie bij AZ. De 22-jarige verdediger van PEC Zwolle wordt ook begeerd door Feyenoord en FC Twente na een goed seizoen bij de promovendus uit de Keuken Kampioen Divisie.

AZ wil opvolger Beukema bij PEC oppikken: 'Razend interessant jaar gehad'
© Pro Shots

'Thomas staat sowieso bij ons op de lijst', bevestigde trainer Pascal Jansen na afloop van de eerste groepstraining. 'Hij heeft een razend interessant jaar gehad, is heel comfortabel aan de bal en behoorlijk snel ook. En hij heeft een goede lengte. Allemaal eigenschappen die bij ons in het centrum van de verdediging wenselijk zijn. Vandaar dat hij een interessante optie voor ons is.'

PEC wil Beelen echter niet zomaar laten gaan. De club zwaaide met Younes Taha en Thomas van den Belt deze zomer al twee sterkhouders uit, die samen zo'n twee miljoen euro opleverden. De promovendus wil met een zo sterk mogelijke selectie de Eredivisie in en ziet in Beelen een absolute sterkhouder.

Reijnders
Dan is het bij AZ nog de vraag of Tijjani Reijnders zich volgende week nog wel bij de selectie voegt na een langere vakantie. Vrijdag stond zijn beeltenis immers op de voorpagina van de Italiaanse sportkrant La Gazzetta dello Sport. Dit in verband met de concrete belangstelling van AC Milan. 'Alles wat ik over Tijjani zeg, is speculatie', reageert Jansen.

'Ik weet het niet. Hij heeft zijn contract verlengd tot 2027. Maar we kunnen er niet omheen dat Tijjani één van de jongens is die afgelopen seizoen veel impact heeft gemaakt, zowel nationaal als internationaal. Het verbaast me dus niet dat er veel interesse voor hem is. We zullen er in elk geval alles aan doen om te zorgen dat hij bij ons blijft.'

Lees op VI PRO het hele verhaal over de eerste training van AZ:

Bekijk hier al onze video's
Meer AZ
Meer over AZ
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.