AZ trots op aantrekken Moussa Dembele

Het hing al een tijdje in de lucht. Nu is het ook daadwerkelijk rond: AZ neemt Kemy Agustien en Moussa Dembele definitief over van Willem II.

AZ trots op aantrekken Moussa Dembele

Dembele tekent voor vier jaar in Alkmaar, terwijl met Agustien de laatste details worden doorgesproken over een vijfjarige verbintenis. AZ doet geen uitspraken over de afkoopsom die Willem II krijgt voor beide spelers.

'Eind vorig jaar maakten zeven clubs hun interesse kenbaar. Vier deden uiteindelijk een concreet bod. AZ handelde het meest slagvaardig en deed het beste bod. De transfersom voor met name Moussa Dembele, is dermate hoog dat Willem II die niet kan weigeren', zei Willem II-voorzitter Hans Verbunt.

Dat AZ Dembele heeft weten te halen vervult technisch directeur Marcel Brands vooral met trots. 'De concurrentie was moordend, zowel uit binnen- als buitenland en het geeft ons veel vertrouwen voor de toekomst dat een talent van zijn kaliber in Alkmaar komt spelen.'

Dembele geldt als directe versterking, Agustien moet nog geduld hebben voor hij zijn kunsten mag vertonen in Alkmaar. AZ wil de middenvelder volgend seizoen verhuren, waarbij zijn oude club Willem II één van de gegadigden is.

'Met Kemy hebben we opnieuw een groot Nederlands talent weten te contracteren en dat past goed in de toekomstvisie van AZ. We verwachten dat beide spelers van grote waarde kunnen worden voor de club', aldus Brands.

Bekijk hier al onze video's