AZ trekt portemonnee voor Zweedse aanvaller

Reacties

AZ heeft zich verzekerd van de diensten van Mayckel Lahdo. De aanvaller wordt voor 600 duizend euro overgenomen van Hammarby IF.

AZ trekt portemonnee voor Zweedse aanvaller
© Pro Shots

Lahdo is bij Hammarby IF van jeugdspeler uitgegroeid tot een basiskracht in de hoofdmacht van de Zweedse club. Voor de negentienjarige aanvaller zal het voorlopig blijven bij 23 duels gezien zijn verhuizing naar AZ.

'Mayckel is vooral een rechterspits. Hij heeft ook wel op links gespeeld, maar speelt voornamelijk aan de rechterkant. Hij heeft veel snelheid, een goede dribbel en een goede individuele actie', zegt directeur voetbalzaken Max Huiberts. 'Wij denken dat hij zich dusdanig vlot gaat ontwikkelen dat hij bij AZ snel zijn wedstrijden kan gaan spelen. Hij moet de concurrentie gaan opvoeren op die positie en daar loopt hij niet voor weg.'

Lahdo tekent voor vijf jaar in Alkmaar. Voor AZ is hij de tweede aankoop voor het nieuwe seizoen. De Alkmaarders haalden eerder Mees de Wit weg bij PEC Zwolle. 'We zijn zeker nog niet klaar. We gaan ons gericht versterken en daar zijn we nog volop mee bezig', aldus Huiberts.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.