AZ te bescheiden tegen Ajax: 'Dit was het moment om eroverheen te gaan'

Pascal Jansen was tevreden met het punt tegen Ajax, al erkende de trainer van AZ dat zijn ploeg zich te bescheiden opstelde in het duel om de derde plaats in Amsterdam.

Ajax
Ajax
0 - 0
AZ
AZ

AZ had bij een zege over Ajax heen kunnen klimmen, maar hield het op een doelpuntloos gelijkspel in de Johan Cruijff Arena. Jansen was na afloop 'redelijk tevreden', vertelde hij bij ESPN. 'Aan de bal waren we op een aantal momenten goed, verdedigend hebben we het in beide helften best druk gehad. Ajax heeft wel twee tot drie behoorlijke kansen gehad en was vandaag ook iets beter dan wij, dus al met al ben ik best tevreden', verklaarde de coach zaterdagavond.

Jansen erkende wel dat er meer te halen was geweest als AZ zijn gebruikelijke niveau aan de bal vaker had gehaald. 'Er zijn een aantal momenten dat we echt de ruimtes vinden om te versnellen naar een aanval, maar dat moeten we eigenlijk meer kunnen doen in zo'n wedstrijd. We beseften echt wel dat dit het moment was om over Ajax heen te gaan, maar we zijn vooral in de eerste helft dan toch iets te bescheiden. Dat venijn miste je dan toch wel.'

Desondanks was Jansen niet ontevreden. 'Je speelt 0-0 in een stevige uitwedstrijd, er ontstaat in de wedstrijd op een gegeven moment ook een fase dat je hem niet meer mag verliezen. We hebben voor de winst gespeeld en hebben onze mogelijkheden gehad. Met een beetje meer geluk valt die bal tegen de paal van Mayckel (Lahdo, red.) binnen en dan win je hem wellicht', aldus de trainer van AZ, dat zich nu richt op het Europese duel met West Ham United.