AZ-talenten imponeren Midtsjø: 'Ze draaien meteen op een hoog niveau mee'

Reacties

AZ legt dit seizoen indrukwekkend voetbal aan de dag en weet dat te koppelen aan goede resultaten. Met een kern die voor een aanzienlijk deel bestaat uit spelers uit eigen kweek doet de ploeg tot nu toe bovenin mee. Fredrik Midtsjø is onder de indruk van de snelle doorstroom van spelers uit de jeugd.

AZ-talenten imponeren Midtsjø: 'Ze draaien meteen op een hoog niveau mee'
© Pro Shots

'Het is fascinerend hoe AZ talenten opleidt. Dan heb ik het niet alleen over de grote hoeveelheid in onze huidige basisploeg. Van wie de meesten al op heel jonge leeftijd bij de club kwamen. Wat ik nóg opvallender vind, is dat ze meteen op een hoog niveau meedraaien. En dat week in, week uit', zegt Midtsjø deze week in een interview in Voetbal International.

'In het topvoetbal zie je vaak dat jonge spelers wisselvallig zijn. Onze talenten laten het dit seizoen vrijwel elke wedstrijd zien, in de Eredivisie én internationaal. Dat is een groot compliment voor de veelzijdige manier waarop AZ talenten opleidt', zegt de Noorse middenvelder complimenteus.

Onder meer Calvin Stengs, Teun Koopmeiners, Myron Boadu, Owen Wijndal en Pantelis Hatzidiakos maken dit seizoen veel minuten bij AZ. Midtsjø zegt bij niemand angst te zien. 'Technisch, tactisch, fysiek en mentaal zijn ze gereed voor topvoetbal, zodra ze in het eerste elftal gaan spelen. Het lijkt ze niet uit te maken wie de tegenstander is. Ze gaan doen waar ze goed in zijn.'

Het volledige interview met Fredrik Midtsjø lees je deze week in Voetbal International en op VI PRO.

Bekijk hier al onze video's
Meer AZ
Meer over AZ
Meer Eredivisie
Meer over Eredivisie
Meer F. Midtsjø
Meer over F. Midtsjø
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.