AZ-talent Taabouni wekt serieuze interesse uit Italië en Spanje

Reacties

Mohamed Taabouni kan in januari de overstap maken naar het buitenland. De achttienjarige middenvelder van AZ staat in de belangstelling van clubs uit de Serie A en La Liga.

AZ-talent Taabouni wekt serieuze interesse uit Italië en Spanje
© Pro Shots

Taabouni speelt al sinds 2013 in de jeugd van Alkmaarders en komt al vanaf jonge leeftijd uit voor de jeugdlichtingen van Oranje. In de zomer van 2019 was hij één van de uitblinkers in de Onder-17 lichting die Europees kampioen werd. In het najaar greep hij met hetzelfde elftal nét naast een finaleplaats op het WK in Brazilië.

In december maakte Taabouni vervolgens zijn debuut voor de hoofdmacht van AZ. Hij mocht een kwartier voor tijd invallen tijdens het bekerduel met Groene Ster. Het leek het startschot van zijn doorbraak, maar sindsdien bleef het stil rond Taabouni. Bijna een jaar later is het nog steeds zijn enige optreden voor de ploeg van coach Arne Slot.

Dit seizoen zit Taabouni ook niet op de bank bij het eerste. Alleen toen AZ tegen Napoli vanwege corona een grote groep spelers miste, zat de middenvelder bij de wedstrijdselectie. Verder speelt hij zijn wedstrijden bij Jong AZ in de Keuken Kampioen Divisie. Daar was hij deze jaargang al goed voor zeven treffers in elf wedstrijden en werd hij bekroond tot Talent van de Eerste Periode.

Taabouni, die bij AZ nog een contract tot medio 2022 heeft, wil zich heel graag laten zien op het hoogste niveau en ziet daar momenteel weinig perspectief voor in Alkmaar. De middenvelder staat daarom open voor andere opties. Meerdere clubs uit de middenmoot van de Serie A en La Liga hebben al een tijd interesse in de jeugdinternational. Die clubs bieden hem de kans op speeltijd of in ieder geval een plaats op de reservebank.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer AZ
Meer over AZ
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.