AZ-talent Taabouni vertrekt naar Feyenoord

Reacties

Mohamed Taabouni wordt de derde zomeraanwinst van Feyenoord. De twintigjarige aanvallende middenvelder komt transfervrij over van AZ.

AZ-talent Taabouni vertrekt naar Feyenoord

Taabouni speelt al sinds zijn elfde voor AZ en maakte eind 2019 op zeventienjarige leeftijd zijn debuut voor de hoofdmacht in het KNVB-bekerduel met Groene Ster. Veel verder kwam hij niet: de laatste jaren speelde Taabouni zijn wedstrijden voor Jong AZ in de Keuken Kampioen Divisie. Daar heeft hij inmiddels 96 duels achter zijn naam.

AZ zag wel toekomst in Taabouni en deed hem een aanbieding zijn aflopende contract te verlengen. Taabouni staat echter al langer in de belangstelling van verschillende clubs in binnen- en buitenland en ging niet op dat aanbod in. Daardoor kon hij deze zomer transfervrij op zoek naar een nieuwe club.

Die heeft hij gevonden met Feyenoord. In Rotterdam wordt Taabouni herenigd met Arne Slot, de trainer die hem drie jaar geleden liet debuteren in Alkmaar. Maandag ondergaat Taabouni zijn medische keuring in Rotterdam. Als hij die doorstaat, zal hij een meerjarig contract tekenen in Rotterdam.

Voor Feyenoord is hij na spits Danilo en middenvelder Mats Wieffer de derde versterking voor het komende seizoen. Taabouni is een rechtsbenige creatieve speler, die als aanvallende middenvelder of linksbuiten uit de voeten kan.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.