AZ sluit kind van de club Maher weer in de armen

Reacties

Adam Maher mag zich weer officieel speler van AZ noemen. De Alkmaarders hebben het 25-jarige kind van de club na iets meer dan vijf jaar afwezigheid weer in de armen gesloten. De spelmaker heeft zijn handtekening gezet onder een contract tot het einde van dit seizoen.

AZ sluit kind van de club Maher weer in de armen

Maher debuteerde in december 2010 op zeventienjarige leeftijd bij AZ, de club waar hij ook de jeugdopleiding had doorlopen. In de tweeënhalf jaar die volgden groeide hij uit tot smaakmaker, sterkhouder en international, voordat hij in de zomer van 2013 de overstap naar PSV maakte.

In Eindhoven kon Maher de torenhoge verwachtingen nooit waarmaken. Zelden mocht hij van toenmalig trainer Phillip Cocu op zijn geliefde nummer 10-positie spelen, in de speelminuten die hij kreeg kon hij nooit echt overtuigen. Na drie moeizame seizoenen verhuurde PSV hem voor een seizoen aan Osmanlispor uit Turkije.

Maher begon het seizoen 2017/18 nog wel bij PSV, maar na een halfjaar waarin hij amper in actie was gekomen, werd zijn contract in januari van dit jaar ontbonden. Daarop ging de middenvelder aan de slag bij FC Twente, waar Gertjan Verbeek (de man die hem in 2010 liet debuteren bij AZ) inmiddels aan het roer stond. Maher kon echter niet voorkomen dat de Tukkers degradeerden naar de Keuken Kampioen Divisie.

Na dat voor FC Twente zo dramatische seizoen liep het contract van Maher af en sindsdien wachtte hij op een nieuwe uitdaging. Die heeft hij bij zijn jeugdliefde nu dus gevonden. De middenvelder trainde al een paar weken mee om zijn conditie op peil te houden, waarbij in eerste instantie werd gemeld dat een terugkeer niet aan de orde was. Nu is er toch een contract voor Maher uitgerold.

'Het gevoel was vanaf dag één eigenlijk al goed', zegt Maher na het zetten van zijn handtekening op de website van de Alkmaarders. 'Ik ben blij dat ik weer terug ben. Ik wil de concurrentiestrijd aangaan. Daarmee maak je elkaar sterker.'

'Adam is een speler die we allemaal erg goed kennen', reageert directeur voetbalzaken Max Huiberts. 'Hij heeft bij ons meegetraind en laten zien dat hij nog steeds erg goed kan voetballen. Uiteindelijk was er van beide kanten de wens om toch weer met elkaar in zee te gaan. Dat is gelukkig gelukt.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.