AZ sluit in stijl af en domineert Elftal van de Week

Reacties

In het laatste Elftal van de Week van dit Eredivisie-seizoen is AZ de hofleverancier. De Alkmaarders sloten het seizoen af met een ruime zege op Heracles Almelo en leveren vijf spelers voor VI's sterrenteam.

AZ sluit in stijl af en domineert Elftal van de Week
© Pro Shots

AZ kon zondag in theorie nog tweede worden, maar dan moest PSV wel verliezen van FC Utrecht, en dan het liefst met ruime cijfers. Dat gebeurde niet, waardoor de ploeg van Pascal Jansen als derde finishte. Met een 5-0 overwinning op Heracles sloot AZ het seizoen in stijl af.

Jesper Karlsson blonk uit tegen Heracles en werd ook gekozen tot Speler van de Week. Uiteraard heeft hij dus ook een plekje in het Elftal van de Week. Marco Bizot, Jonas Svensson, Owen Wijndal en Myron Boadu zijn de overige spelers van AZ in het team.

Willem II won met 2-1 van Fortuna Sittard en verzekerde zich daarmee van minstens nog een jaar Eredivisie-voetbal. Sebastian Holmén speelde achterin een sterke wedstrijd voor de Tilburgers en krijgt een plekje in de verdediging. Vangelis Pavlidis maakte een weergaloze sologoal en staat in de voorhoede.

Voor Sparta Rotterdam werd het zondag ook een groot feest. De ploeg van Henk Fraser won met 1-2 van SC Heerenveen en plaatste zich voor de play-offs om Europees voetbal. Lennart Thy en Wouter Burger maakten de Sparta-doelpunten in Friesland en waren ook de uitblinkers bij de Rotterdammers. Het Elftal van de Week wordt compleet gemaakt door John Goossens, die namens ADO Den Haag rechtstreeks scoorde uit een corner tegen FC Twente, en Sergio Peña van FC Emmen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.